Header13.jpg

Lambertus2a

Vandaag, 6 februari 2018, kort voordat het carnaval gaat losbarsten, vertrok ons hele orkest naar de Lambertusschool in Asten. Op deze school was al veel aandacht besteed aan muziek, de school was prachtig versierd met muziekattributen en ons optreden daar was een welkome aanvulling voor iedereen.
De leerlingen, allemaal al verkleed met een echte Jeugdprins en Jeugdprinses erbij, waren verdeeld in twee groepen, groep 1 t/m 4 en de groepen 5 t/m 8. Nadat Roger zichzelf had voorgesteld en had uitgelegd dat hij geen muziek kon maken en daarom alleen nog maar dirigent kon worden, zijn we gestart met de Sousa Mars zodat iedereen de oortjes open had…

Ons eerste uitwisselingsconcert van 2018 vond plaats op 7 januari in Mierlo. Daar waren wij te gast op uitnodiging van De Kersenlanders en samen met hen hebben wij een leuke muzikale middag kunnen verzorgen voor een volle zaal in Partycentrum Den Heuvel. De bezoekers hebben kunnen genieten van twee mooie orkesten die ieder een heel eigen programma ten gehore brachten.
MierloDe Kersenlanders staan bekend om hun Böhmische repertoire met daarin ook de nodige Tsjechische en Duitse nummers. De bekende Duitse muzikant en componist Ernst Mosch heeft veel stukken geschreven die zeer geschikt zijn voor de muziekstijl van de Kersenlanders. Niet gek dus dat flink wat van zijn nummers deze middag ten gehore werden gebracht.
En met verve! Terecht werden de muzikanten met veel applaus beloond!

We zijn 2018 weer goed begonnen, met een repetitie op dinsdagmorgen 2 januari met volop kussen, zoenen, handjes schudden en goede wensen over en weer uitspreken… En dezelfde avond door naar ons eerste optreden van dit jaar: de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Someren.

27eSummerseMensAls orkest waren we aardig gedecimeerd omdat we anders niet meer in de ruimte voor de raadszaal passen. Maar dit is al veel langer bekend, dus een aantal muzikanten blijft thuis en de overige leden die niet meetoeteren en het Bestuur gaan terstond aan de drank… We hebben dus met 26 muzikanten gespeeld en het klonk bijzonder goed, dat wil zeggen: we hebben niemand gemist!! We hadden nog wel een slagwerker kunnen missen want die klinken tussen het beton zo hard dat voor volgende keer de firma Schoonenberg kan worden uitgenodigd om alle hoorapparaten na afloop te resetten…

Toon OomenVandaag was het weer zover: de partners waren uitgenodigd voor onze repetitie en dat is dan tevens de dag dat onze jubilarissen worden gehuldigd. Dit jaar was er maar één: Toon Oomen, 25 jaar lid van ons Seniorenorkest. Zijn familie was van “heinde en ver” gekomen, onder andere uit Nijmegen.

Maar eerst de repetitie natuurlijk.
Onze dirigent had tijdens zijn rit van Brunssum naar Someren natuurlijk voldoende tijd om weer eens iets ludieks uit te broeden en bij aanvang van de repetitie kwam de aap uit de mouw: we gingen “Maestro” doen. Er was voldoende publiek in de “zaal” en gevraagd naar drie vrijwilligers gingen er spontaan drie armen de lucht in. Na wat instructie vooraf kon elke adspirant-dirigent kiezen voor een muziekstuk en het was aan de muzikanten om te proberen de fantasierijke gebaren en bewegingen te volgen en te interpreteren. Gelukkig kennen we allemaal onze muziek, dus dat ging allemaal voortreffelijk. Nadat ook de pianospelende dochter van onze jubilaris nog een walsje had gedirigeerd werden alle punten verzameld en bleek dat iedereen gemiddeld een negen had gescoord!

Onderbanken1Gingen wij alweer ruim drie-en-een-half jaar geleden (5 april 2014) op bezoek bij het Seniorenorkest Onderbanken, nu was het hun beurt om ons in Someren met een tegenbezoek te vereren. Als locatie was Hotel Centraal gekozen en de zaal was prima gevuld toen wij om 15.00 uur de spits af mochten bijten. Nadat onze voorzitter iedereen had verwelkomd, waaronder ook onze beschermvrouwe, gaf hij de microfoon over aan onze altijd enthousiaste lady speaker, die als vanouds op geheel eigen wijze onze nummers en onze “maestro” Roger Cobben aankondigde.
Zoals onderhand gebruikelijk gaat worden openden we met “Wien bleibt Wien” om vervolgens weer een heel afwisselend programma te spelen met onder andere filmmuziek, een tweetal composities, Spaanse muziek en een ballade, om vervolgens af te sluiten met de door Jef Bakermans voor ons geschreven “Jubileum Medley”.
Veel complimenten waren er na ons optreden: “wat een mooi repertoire hebben jullie” en “wat klinkt jullie orkest goed”. Vooral over ons repertoire waren onze gasten zeer te spreken.