Heise bierfeste Klein

 

 

 

Op vrijdag en zaterdag 9 en 10 juni aanstaande worden weer de HEILIGHTS concerten gegeven door de fanfare van Someren-Heide.

 

De grote loods van Engelen aan de Zandstraat 97 wordt omgetoverd tot een heuse concertzaal met voldoende barretjes en meer dan voldoende alcoholische versnaperingen...

 

Zie voor meer bijzonderheden de flyer hiernaast.

 

Kijk ook eens op hun website:  www.muziekverenigingsomerenheide.nl  en daar kunt u de kaartjes voor de avond(en) bestellen. 

 

Het is een geweldig evenement met veel muziek en gezelligheid. 

 

 

 

 

 

Moergestel KleinVandaag (23 april) was het de beurt aan ons om op bezoek te gaan bij “de Meijerij”. Dus allemaal in de bus van Wouter en op naar Moergestel. We kwamen in een mooie zaal met een gelijkvloers podium (contradictio in terminis…) en een prima akoestiek. Omdat we als eerste mochten spelen konden we ook vlug nog wat stukjes doornemen, nog wat oefenen want onze dirigent moest even de instrumenten horen met een paar oren die dicht zaten en dat valt dus niet mee. En dat oefenen deden niet alleen wij maar ook de mensen van het licht in de zaal. Voordat we goed en wel de eerste concertnoten bliezen hadden we al een complete lichtshow gehad maar uiteindelijk kon toch iedereen zijn muziek lezen.
Onze voorzitter, de enige overgebleven mannelijke altsaxofonist, kondigde zoals gebruikelijk onze nummers aan en hij had zich weer goed ingelezen en in het bijzonder geoefend op zijn vreemde talen. Dat was wel te horen aan zijn uitleg van onze medley “Vive la France” waarbij hij moeiteloos alle Franse titels opdreunde. Ik denk dat we maar eens een Turkse medley moeten gaan instuderen… 😊
We hebben een goed concert gegeven, het liep soepel, er werd dynamisch gespeeld en onze solist op trompet vertelde na afloop dat hij best tevreden was: “ik heb meer goeie noten dan foute gespeeld…” Hoezo, had hij iets gemist dan? En onze dirigent was nauurlijk zéér tevreden; kon ook niet anders want er was iets met zijn oren... 😊.

Robert Visser


Op zaterdag 22 april is er een Masterclass voor bariton/euphonium (“zwaar koper” minimaal 3,8 kilo…) in de Johanneskerk aan de Mercuriuslaan 1c in Eindhoven.

We zijn daar al eerder geweest voor een optreden en uitwisseling met Fanfareorkest Wilhelmina op 30 april vorig jaar.

Toen werd daar een workshop georganiseerd voor saxofoon waaraan ook enkele van onze muzikanten hebben deelgenomen. 

U kunt de aankondiging al terugvinden op de website van Wilhelmina: 
https://fanfareorkestwilhelminaeindhoven.nl/evenement/masterclass-bariton-euphonium/ 
maar er komen nog aanvullingen bij dit bericht. Het volgende is al wel duidelijk: 

De workshop wordt verzorgd door Robert Visser en de dagindeling is als volgt:

12.30 – 13.00: inloop en kennismaking.
13.00 – 17.00: workshop; zowel muzikale als technische aspecten van het “zwaar koper” komen aan de orde in een muziekstuk dat wordt ingestudeerd en ’s avonds wordt gespeeld.
17.30 – 19.00: gezamenlijk buffet.
20.00 uur: aanvang concert.

De kosten voor deelname aan de workshop zijn € 25,00 en voor het buffet € 15,00.
Graag aanmelden binnen twee weken, dus voor eind maart.

Bij deelname wordt u verzocht het totaalbedrag van € 40,00 te storten op:
rek.nr. NL26 INGB 000 1134 258 t.n.v. Muziekvereniging Wilhelmina te Eindhoven.

Klik HIER als u Robert Visser wilt horen in een solo met piano.

 

KBOOp 17 augustus vorig jaar hadden we ons optreden voor de KBO van Someren bij de molen aan de Donk. Weet u het nog? De hele maand mooi weer maar die dag kreeg KBO een heel andere betekenis, namelijk “Keiharde Bui Onderweg” want er viel me toch een plens regen op de tentjes en we zijn toen maar vroegtijdig en behoorlijk nat gestopt met ons optreden. Wél met de belofte dat we ons optreden een keer zouden komen herhalen.
Nou, vandaag 7 februari, was het zover; we zaten allemaal flink opgedroogd op het podium van de Ruchte en buiten scheen volop de zon… De zaal zat vol met belangstellenden die eerst nog een lezing hadden gehad van een dieetgoeroe die ik op het laatst nog iets hoorde vertellen over de samenstelling van ouderwetse pindakaas, al dan niet met palmolie en waarin je moest blijven roeren want anders kwam de olie bovendrijven… Afijn, het zal wel zo zijn maar gelukkig, rond de klok van 15:00 uur konden wij het podium op.
Onze werkgroep “transport en podiumopbouw” had al het nodige voorwerk gedaan want alle slagwerk en stoelen stonden al keurig gepositioneerd dus we waren “allen snel gezeten” zoals dat in deftige termen heet.
Nadat de KBO-voorzitter ons had verwelkomd met haar natte kant van het bovenstaande verhaal kreeg onze voorzitter het woord. Eerst legde hij uit dat hij als enige man tussen zeven vrouwen met altsaxen gedwongen was zich nederig te gedragen en aansluitend kon hij onze muzieknummers aankondigen.KBO 1 Klein

(Foto: Eric Driessen)
We hadden een leuk en kennelijk ook voor het publiek aangenaam programma want er werd flink geapplaudisseerd en op enig moment klonk er zelfs een striemend waarderend fluitje…
We hebben zonder pauze gespeeld en na afloop konden we in de foyer de reacties peilen. Nou, wees gerust, ze waren alleen maar positief! Zelfs “Och, wanneer komde gullie weer trug want ut wàr toch zo skôn…”. Dus Activiteitencommissie, grijp je kans!  

 

JV 4Het was weer tijd voor een spannende Jaarvergadering want de lock downs zijn al een tijdje voorbij.
En dat gaat dan als volgt: “Om 10.00 uur opent de voorzitter de vergadering en heet eenieder van harte welkom, speciaal onze Beschermvrouwe Nettie Hendrikx”. Maar we hadden allang gezien dat ze er was want de tafels stonden vol met vlaaien en wie had daarvoor gezorgd? Juist ja.
Nadat de voorzitter had verteld wie er niet waren kon hij toch nog even enkele nieuwe leden welkom heten en een van hen is al onmiddellijk verleid tot het invullen van een bestuursfunctie, maar daarover dadelijk meer. Eerst de Terugblik over 2022.JV 1
Wat in 2021 niet kon, was in 2022 wel mogelijk: we zaten weer eens in de bus naar Eindhoven, hebben in Lierop peentjes gezweet en muziekbladen gevangen op de braderie, zijn volop op zoek geweest naar Simpelveld maar kennelijk bestaat dat dorp niet meer, zijn toch nog in Limburg terecht gekomen op het cruiseschip van een “roeptoeter” (weet u het nog?), hebben vervolgens met een deel Pro Musica het Caratconcert gevuld, gevolgd door een lekke-tent-concert bij de molen voor de KBO om tenslotte te eindigen bij ODE in een gymzaal in Beek en Donk. Gewoon overal lekker getoeterd en gedrumd. 
Maar al dat gedoe met zo’n orkest vereist ook inzet van vrijwilligers en die hebben we voldoende. Wat dacht u van muziekstukken verzorgen, stoelen klaarzetten, vervoer naar optredens, podium inrichten, etc. etc.; afijn, meer dan voldoende werk en de voorzitter bedankte dan ook iedereen voor zijn of haar ondersteuning. Applaus.