Stop the musicSinds zondag 28 november gelden er weer strengere maatregelen met als doel het aantal coronabesmettingen terug te dringen; de zorg staat namelijk onder grote druk.
Tussen 17.00-05.00 uur gaat Nederland op slot met uitzondering van essentiële winkels. Dat betekent dat alle activiteiten die overdag plaatsvinden wel door kunnen gaan, dus ook onze repetities, maar we willen toch ook zoveel mogelijk gevolg geven aan de dringende adviezen in dit verband:

- Blijf zoveel mogelijk thuis;
- De 1,5 meter afstand is verplicht op straffe van een boete;
- Mondkapje is verplicht bij alle verplaatsingen behalve op een vaste zitplaats;
- Maximaal 4 personen thuis op bezoek en op bezoek bij anderen;
- Doe een zelftest als je op bezoek gaat of bezoek ontvangt.

Gelet op onze jonge senioren en de iets kwetsbaardere ouderen heeft het Bestuur toch besloten om de repetities even af te gelasten en te bekijken of we in januari 2022 weer kunnen beginnen. Het is even niet anders.
Geniet van Sinterklaas en Kerstmis, liever een borrel dan vuurwerk bij de Jaarwisseling, blijf gezond en houd je instrument en embouchure in conditie want het is zo weer januari 2022!

 

Geld RaboDe Rabo Club Support is weer afgesloten en de stemmen zijn geteld. Voor ons orkest levert dat een bedrag op van € 455,57. Zodra het bedrag is overgemaakt naar onze rekening kunt u onze penningmeester herkennen aan de man met de "biggest smile" en in zijn linkerhand een bastrombone. 
Er is een complete uitslag per regio bekend gemaakt op de website van de Rabobank en daarbij vindt u ook nog een videoboodschap van Erben Wennemars. Als u dat allemaal wilt nakijken klik dan HIER. Voor de Regiouitslagen moet u op de oranje button klikken en om Wennemars te horen op het driehoekje in de video. 

 

spuitenMet de persconferentie van afgelopen vrijdag, op de 11e van de 11e, niet zijnde een carnavaleske presentatie, heeft het duo Rutte - de Jong de teugels weer wat strakker aangetrokken... Gelukkig kunnen wij nog doorgaan met de repetities, zij het dat de anderhalvemeterafstand (leuk scrabblewoord) weer van kracht is geworden, c.q. dringend wordt geadviseerd.

Maar voor de Ruchte en de horeca in zijn algemeenheid verandert er weer wat: ze moeten om 20.00 uur sluiten. Gelukkig zijn wij dan al klaar met de repetitie en ook onze "derde helft" haalt dat tijdstip niet, maar toch... Als u alles nog eens op uw gemak wilt nalezen vindt u HIER de volledige uitleg van de Ruchte. En verder: blijf muziek maken, haal die prik(ken) - ze zijn gratis(!), ga voor de booster maar vooral: zorg dat je gezond blijft. 

 

Covid 1Corona houdt de wereld in zijn greep. Daarom zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd en ook de Ruchte heeft ten aanzien van Covid-19 het protocol aangepast. 
Klik HIER om het volledige protocol te kunnen lezen.

In het kort werkt het voor ons als volgt:
Wij mogen door de achterdeur naar binnen; daar wordt gecontroleerd op een “coronabewijs” in combinatie met een legitimatie. Zorg dat je beide documenten kunt tonen.
De controle wordt gedaan door iemand van de Ruchte of door een van onze bestuursleden.
Eenmaal binnen is geen mondkapje verplicht maar het mag wel gedragen worden. Houd voldoende afstand en loop meteen door naar de repetitieruimte. Bij twijfel over je gezondheid, je moet hoesten en/of niezen of je hebt koorts: blijf thuis! Meld je uiterlijk maandagavond AAN of AF voor de repetitie.
Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, neem dan contact op met onze secretaris.

 

Jeu 1 Miniatuur

In het vorige bericht hebt u kunnen lezen dat tijdens de Ledendag 2021 ons lid Jeu Jenneskens werd benoemd tot

Erelid van ons Seniorenorkest.

Hij is niet alleen muzikant en lid vanaf het eerste uur, sinds kort ex-bestuurslid en penningmeester die als schatgraver regelmatig een “bron” aanboorde én Koninklijk onderscheiden, maar hij heeft nog veel meer andere kwalificaties die hier niet benoemd kunnen worden want dan zou dit bericht te lang worden.  

Maar deze “Sir Jeu” kon helaas niet bij de Ledendag aanwezig zijn en dus moest zijn Erelidmaatschap naar hem worden toegebracht. Nou, laat dat maar aan ons trio “tentjes” over, die hem daags nadien  met een bezoek vereerden. Jeu 2 Miniatuur


Gelukkig was de benoeming op video opgenomen en dus konden Jeu en zijn echtgenote Nelly uitgebreid kennis nemen van de voordracht van onze voorzitter en de daarop volgende muzikale bevestiging door de “RiMaNi’s”…

Jeu en Nelly waren aangenaam verrast en in een later door beiden verzonden bericht gaven zij aan bijzonder vereerd en vooral trots te zijn op de benoeming.

 

Namens alle leden dan ook nogmaals proficiat!