klankwijzer

Voor degenen die geĂŻnteresseerd zijn in de artikelen uit de Klankwijzer: klik HIER om de digitale versie te kunnen lezen.

En zoals u hierboven kunt zien kunt u zich op de site van Klankwijzer zelf aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen. De link hierboven werkt natuurlijk niet vanuit onze website 😊

 

 

Beste leden en vrienden van Seniorenorkest Groot Someren.

Het is bijna tien maanden geleden dat de wereld tot stilstand kwam. We kregen te maken met een virus dat als een spook overal binnensloop. En van al onze muzikale plannen kwam niets meer terecht. Geen repetities, geen optredens en geen concerten meer. Ook onze laatste repetitie met het huldigen van de jubilarissen werd afgelast. Voor een levendig orkest, dat bol stond van activiteiten, zijn we oorverdovend stil geworden.

En nu is het bijna Kerstmis.

Ons lijstje met wensen voor nu en het komende jaar is Eindjaarswens Miniatuurerg kort geworden: geniet van wat nog kan en mag, vier het leven zoals het nu op u afkomt en vind troost en gezelligheid bij elkaar. Meer kan nog even niet en dat moeten we ook niet willen.
En de vooruitzichten voor ons orkest? Die blijven voorlopig nog in duisternis gehuld, maar we kijken met z’n allen reikhalzend uit naar het moment dat we verlost worden van dit virus en dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. En dat gaat zeker gebeuren.

Houd nog even vol en blijf vooral gezond.

 

Ria van HoofAndere jaren werden onze jubilarissen steeds in het zonnetje gezet tijdens de laatste repetitie in december en onder de titel “Open repetitie december” vond u steeds alle belevenissen terug. De dirigent bespeelde het publiek, haalde grappen uit en onze voorzitter sprak elke jubilaris toe. En op een bijgaande foto werd het groepje voor het nageslacht bewaard.
Helaas is het dit jaar anders maar de zes jubilaressen werden absoluut niet vergeten en kregen allen een OoijenV.I.P.-behandeling: privĂ©bezoek aan huis. Onze bijzonder actieve bestuursleden zijn corona-proof op pad geweest om ze allemaal te gaan feliciteren. Gelukkig woont de helft in Someren en was Google Maps alleen nodig om de weg naar Asten en Heeze te vinden. 

25 jaar lid.
En waar zijn ze dan zoal geweest? Nou eerst naar Ria van Hoof, die niet alleen muziek toetert op haar altsax maar ook onze gehele muziekbibliotheek beheert en zorgt dat iedereen de juiste partijen ontvangt.

Gerards12,5 jaar lid.
Van de Zandstraat naar de Pasakker is maar een stukkie en daar werd Jacques van Ooijen bezocht en toegesproken. Jacques, euphoniumspeler, is ook onze secretaris en hij is er dan ook de oorzaak van dat we allerlei berichten ontvangen en die precies weet wie waar woont en wat bespeelt. Smiemans

Vervolgens is koers gezet naar GĂ© Gerards, onze bariton-spelende dokter, die ons zo nodig van de juiste gezond-heidsadviezen voorziet en al bijna een recept uitschrijft als je twee keer achter elkaar durft te niezen

Donkervoortjes

Dan de brug over naar Asten om Trudi Smiemans te bezoeken; zij speelt klarinet maar is ook dikwijls gastvrouw voor de muzikanten. Bovendien let zij ook altijd op de uniformering, of de sokken wel zwart zijn en je je broek niet achterstevoren hebt aangetrokken; dat kan ze zien omdat de gulp dan aan de achterkant zit


En dan wordt Google Maps met navigatie ingeschakeld om vanuit Asten de weg naar Heeze te vinden want daar wonen Nel en Dick Donkervoort. Nel speelt de tenorsax, Dick een trombone en zij zijn de vakantieverhalen vertellende campersenioren die als de “Donkervoortjes” steevast Europa verkennen en in de pauze desgevraagd als pratende reisgids kunnen fungeren.

Nou was het natuurlijk niet mogelijk om een groepsfoto te maken maar een V.I.P.-behandeling zorgt er ook voor dat iedereen zijn eigen plaatje krijgt. Tenslotte moeten we aan het nageslacht denken, nietwaar. Kijk rond in deze tekst en vind de juiste persoon bij het juiste plaatje.

 

 

Kerst 2020Vandaag werden alle leden van ons seniorenorkest verrast met een mooi kerststuk en bijpassende kaart met een toepasselijke tekst. En dit kwam niet zomaar met de post of een of andere bezorgservice. Nee, het werd persoonlijk door de bestuursleden coronaproof rondgebracht en thuis afgeleverd.

Wat leuk, lief, aardig en fijn (ik moet even voor alle dames en heren de juiste toon aanslaan...) dat onze bestuurders nog steeds weten wie we zijn en waar we wonen. Daaruit blijkt toch wel hoezeer ze ons missen.

En dan zal ik het maar meteen verklappen namens ons allen: wij missen hen ook en ook elkaar. Dus laten we hopen dat we vlug weer samen kunnen komen, niet alleen om te toeteren maar ook om weer eens lekker uitgebreid koffie te kunnen drinken, een boreltje te kunnen nemen en bij te kunnen kletsen. En om dat te bespoedigen veranderen we onze slogan "zonder drank ginnen klank" in "iedereen geprikt zodat corona stikt".

Namens alle leden hartelijk dank voor alle aandacht. 

 

Raboclubactie

De opbrengst van de Rabo Clubsupport Actie is binnen:

Naam: Seniorenorkest Groot someren
Bestedingsdoel: Aankoop van muziekinstrumenten
Bedrag: € 529,15

De volledige uitslag van de actie is terug te vinden op deze website..

Ook is er een speciaal filmpje opgenomen voor ons orkest. Klik HIER omdat te starten. 

LET OP: het flimpje werkt alleen als u Javascript op uw computer beschikbaar hebt. 

Namens alle leden, supporters en vrienden van het orkest hartelijk dank voor uw stemmen.