Rabo 2Draagt u onze vereniging een warm hart toe en houdt u van muziek? Dan vragen wij graag uw aandacht voor het volgende:
Ons Seniorenorkest Groot Someren doet mee met de Rabo ClubSupport stemcampagne. Leden van de Rabobank kunnen daarbij tot 27 september hun stem uitbrengen op drie verenigingen die ze een warm hart toedragen. Wij zouden het geweldig vinden als u ook Seniorenorkest Groot Someren (regio Peelland Zuid) uw stem gunt. Hoe meer stemmen er op ons orkest uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die we ontvangen.

Waarom zou ik op het Seniorenorkest Groot Someren stemmen?
Er zijn veel verenigingen die meedingen naar uw stem. Het seniorenorkest is een geweldige vereniging, een tweede huis voor velen. En dat moet zo blijven. De ondersteuning die we (wellicht) in de toekomst ontvangen vanuit de Rabo Clubsupport Campagne zal worden gebruikt voor de aanschaf en het onderhoud van onze instrumenten. Een fantastische bestemming denken wij.

Hoe kan ik stemmen?
Ben je lid van Rabobank en regel je je bankzaken online of via de Rabo App? Dan stem je eenvoudig via de app of internetbankieren; je hebt dan géén aparte stemcode nodig.
Dit werkt als volgt in vier stappen of bekijk de instructie voor de app HIER:
Log tussen 5 en 27 september in op je internetbankieren of in de app. Klik op de knop ‘Service’.
In de app vind je deze knop rechtsonder, in Internetbankieren staat de knop rechtsboven.
Scroll nu helemaal naar beneden naar ‘Lidmaatschap’ en klik hierop.
Klik op ‘Rabo ClubSupport’ en je kunt je stemmen uitbrengen op drie deelnemende clubs naar keuze. 1 stem per club.
Namens alle muzikanten alvast heel erg bedankt voor uw stem op onze vereniging!

 

Sonnehove1 Miniatuur

Dinsdagmiddag 30 augustus, een warme zomerdag met een lekker windje. We hebben een optreden bij Sonnehove en zitten met de hele club buiten op de binnenplaats (!) tussen de gebouwen en het klaterende fontein.
Vandaag waren we weer gekleed in onze zwarte outfit en het zonnetje scheen dan ook handenwrijvend over de daken op ons neer… Dus een rood hoedje of een zonnebril waren absoluut geen overbodige luxe.
Ons publiek zat lekker in de schaduw van de gebouwen of onder een grote parasol en keek geamuseerd toe hoe wij onze muziekbladen met wasknijpers en andere bindmiddelen op de lessenaar hielden, hetgeen onze dirigent niet altijd lukte.

We hebben verschillende goed klinkende nummers gespeeld en het publiek kon het prima waarderen. Sonnehove2 MiniatuurToch was merkbaar dat een enkel muziekstuk in de buitenlucht niet goed uit de verf komt omdat het waait en sommige passages voor weinig instrumenten zijn geschreven en daarbij ook nog eens zacht gespeeld moeten worden; het geluid waait dan grotendeels weg dus volgende keer gewoon eerst de wind uitzetten…
Maar we hebben de bewoners van Sonnehove weer een fijne middag bezorgd en daarbij beloofd dat we volgend jaar gewoon terugkomen. Misschien dat we dan publiek en orkest eens 180 graden moeten draaien?

 

KBO2

Vandaag gingen we het jaarlijkse uitje van de KBO Someren muzikaal opluisteren. Bij “de schut” van Someren, het Sint Joris Gilde achter molen Den Evert, waren een drietal tenten opgezet waar de deelnemers zich hadden verzameld voor een leuke middag met koffie, cake, hapjes en natuurlijk muziek. Eén tent was gereserveerd voor ons Seniorenorkest Groot Someren en nu bleek maar weer eens dat we onze naam eer aandoen want “zij zijn groot en ik is klein…” zei de tent 😊 te klein.
Maar door flink te puzzelen, tentdoeken omhoog te klappen en stoelen in elkaar te weven konden we toch gaan zitten, weliswaar als haringen in een tonnetje maar het was te doen.

KBO3Afijn, nou waren we bij aankomst ook al niet helemaal droog gebleven maar tijdens het spelen van onze eerste nummers hebben we kennelijk barsten in het wolkendek getoeterd want KBO kreeg een heel andere betekenis: Keiharde Bui Onderweg… De tendoekendaken begonnen zo hier en daar flink door te zakken en de dirigent was zodoende ook niet meer voor iedereen zichtbaar want op de foto hierboven kun je zien dat hij links een flinke zak voor zijn hoofd had hangen (!) maar door alleen maar naar het dirigeerstokje te kijken (zijn altijd goedkeurende blik was toch niet zichtbaar)  wist je ongeveer waar de eerste tel van een maat viel.

Het was heel erg jammer, voor iedereen, maar uiteindelijk was het niet meer “houtbaar” want de klarinetten en de fagot zouden door al het vocht kunnen kromtrekken en dus hebben we onze muzikale bijdrage maar beëindigd. Maar wel met de afspraak dat we het volgend jaar zeker terugkomen maar dan in een tent van tenminste 10 x 8 meter (de maten komen van Jeu).

 

Gilde Lierop MiniatuurNee mensen, dit zijn niet de laatst aangekomen bootreizigers op het eiland Lampedusa maar 61 leden met partners van het Seniorenorkest Groot Someren op uitzending naar het gildeterrein De Roovere in de Lieropse bossen. Onze activiteitencommissie had op deze wolkeloze dinsdag gekozen voor een rondje geweerschieten op een “rode vogel” in een bak op een paal, een beestje dat niet kan vliegen maar met de figuurzaag uit een blok hout is geknutseld. 

Allereerst kregen we, tijdens de koffie met gebak, van een ex-koning een lesje geschiedenis over de gildes die in Lierop gehuisvest zijn. Wat de meesten wel zullen hebben onthouden is dat het Gilde van Sint Antonius Abt al van vóór 1564 bestaat en het Gilde van O.L.V. van de Zeven WeeënGilde Lierop4 al van vóór 1527. Er kwam zelfs een document ter sprake uit 1492, het jaar dat Columbus Amerika ontdekte, kun je nagaan…
Maar uiteindelijk ging het toch om de rode vogel en de schutters van het orkest. Bij het geweer stond een heuse wedstrijdtafel en daarachter zat ons zonnetje van deze dag, “de Geut”. Getooid met rode pet en uitgerust met een pakje zware shag en een fles bier ontving hij, veelal na herhaalde oproepen door zijn microfoon, de schutters. Nou wist niet iedereen hoe er gericht moest worden en in veel gevallen was het maar goed dat er een bak rondom de vogel zat maar de piloten vlogen hier uit voorzorg al extra hoog.
Er moest door de deelnemers nogal wat keren geschoten worden waardoor “de Geut” langzaamaan de namen begon te kennen: “Sjak de Vos” ging het door de microfoon en nogmaals “Sjak de Vos” maar geen reactie. “Dat is Kobus de Vos”… “da interesseert me geen fl… (censuur), hier sti Jac”. “Ja, dat is een afkorting van Jacobus” – “interesseert me … (idem)”.
Gilde Lierop3

Na meer dan 300 schoten viel uiteindelijk de “vogel” na een goed gemikt laagklinkend baritonsaxschot en had ons orkest een nieuwe “koning” die nadien ook als zodanig werd gekroond. Maar gelijktijdig met het schieten op de vogel werd er ook horizontaal geschoten met een luchtbuks. De hoogste score die hier gehaald kon worden was 3 x 12 = 36 punten en wie werd hierdoor de “koningin”? Inderdaad, de muzikant met de langste verticale pijp in het orkest kon het beste horizontaal richten. Echter in de finale ging de overwinning naar de partner van Maria, niet die van de Zeven Weeën maar die uit ons orkest.

Ondertussen was de gele “frietexpress” uit Asten-Heusden aangekomen met een uitgebreid assortiment aan lekkernijen en kon iedereen naar hartenlust snacken. Je zag dan ook heel wat puntzakken voorbij komen en het was meteen een prima afsluiting van een hele mooie dag, hoewel... De echte afsluiter van deze dag was van onze "dichter des orkests" die ook een stukje geschiedenis uit 2004 te vertellen had over de koningin die toen de koning de kroeg indroeg... 
De Activiteitencommissie is wederom geslaagd met een 10 van de griffel en een zoen van de juffrouw.
Op Google Foto’s is een mapje gemaakt met daarin wat foto’s die allemaal zijn terug te herleiden naar deze tekst.

 

 

Carat 2022 Miniatuur

Nagenoeg de gehele bemanning van het “cruiseschip” uit Ni-jwieërt, inclusief roeiers, was deze zondag afgereisd naar Helmond om daar muziek te maken vanuit de vijver in het Warandepark. Alleen het twee-sterren-roeptoeter-kompas was er niet bij maar hij had zijn zoon wel meegestuurd, maar daarover later.

Het was behoorlijk warm zo rond 14:00 uur, om niet te zeggen heet en een deel van de muzikanten zat met de rug in het zonnetje, nou maak er maar ZON van. En die scheen zo fel dat men aan die kant geen bril nodig had om de muziek te kunnen lezen…
Er was ook publiek, bijna allemaal verstopt onder blauwwit gestreepte paraplu’s die nu dienst deden als parasols maar het was minder druk dan andere jaren, kennelijk om meerdere redenen zoals de warmte, de Formule 1 van Frankrijk en de finish van de Tour de France. Maar dat weerhield ons er niet van om een stevig concertje te produceren.
Het was een herhaling van de nummers die we vorige week ook in Nederweert speelden maar dan zonder de zangnummers en zonder de eerder genoemde roeptoeter maar die vacature werd op prima wijze ingevuld door onze voorzitter; lees het vorige bericht hieronder om het repertoire te kunnen terugzien.
Ook de solisten waren weer in vorm; dit keer van Seniorenorkest Groot Someren “onze” Jan Heesmans en bij Harmonie Pro Musica “hun” Ruud Waulthers, inderdaad zoon van… die bij Despacito respectievelijk op trompet en altsax de solo’s voor hun rekening namen, heel mooi gespeeld!
Een goede bekende van ons heeft van enkele nummers geluidsopnamen gemaakt, geloof het of niet 😊: “When you believe” en “Bella Ciao” worden mogelijk op YouTube gezet. Mocht dat inderdaad gebeuren dan krijgt u een melding via deze website.
We gaan nu het water voorgoed verlaten en maken ons op voor de volgende uitwisseling, mogelijk een soort “boerenmertconcert” in Beek en Donk op 22 oktober aanstaande. Kijk in de agenda voor alle andere activiteiten die daarvoor nog plaatsvinden.