3 gen concert

3-Generatie Concert groot succes !

3 gen concertWat was het ook alweer? Oh ja, alle kinderen en kleinkinderen van muzikanten uit ons seniorenorkest, die ook een instrument bespelen, mochten meedoen in dit gelegenheidsorkest om een concertmiddag te verzorgen. Dit zou het sluitstuk worden van 2016, het jaar waarin wij ons 25-jarig jubileum op verschillende wijze vorm hebben gegeven. En een sluitstuk werd het!!
De belangstelling was enorm, een overvolle zaal met publiek en er moesten verschillende rijen stoelen bijgezet worden.Na het openingswoordje van onze voorzitter kreeg onze vertrouwde paukeniste annex lady-speaker het woord. Zij vertelde dat drie van onze leden Wil Aarts, Hans Hendrikx en Kobus de Vos verantwoordelijk waren voor de gehele organisatie, waarbij Wil Aarts samen met onze dirigent Roger Cobben het muziekprogramma heeft samengesteld, dat vervolgens door Roger in slechts zes repetities werd ingestudeerd. Welaan, een prestatie!

logo 25jr 2Het orkest bestond nu uit totaal 39 deelnemers, waarvan 14 orkestleden (10 vaders en 4 moeders) met 18 kinderen en 7 kleinkinderen. Feitje: de oudste muzikant is 91 jaren oud en de jongste 12 jaren jong!!
En dan het optreden zelf. Je kon onmiddellijk horen dat er veel kwaliteit in het gelegenheidsorkest zat. Het begon al direct met twee trompetsolisten bij het nummer “Pavane in Blue” en voor een heuse Dixieland Jamboree kwam een vierkoppig combo voorop staan.
Dat er ook een enorme potentie aan slagwerk aanwezig was bleek uit het nummer “Fascinating Drums” waarbij onder andere de drummer zich even heerlijk kon uitleven. Maar er klonken niet alleen instrumenten want na een prachtige inleiding van de hobo werd het “Don’t cry for me Argentina” vol passie gezongen door een sopraan (foto) en in het nummer “Crazy little thing called love” van Freddie Mercury konden de twee zeer jonge gitaristen hun kunsten vertonen. Het orkest sloot af met een medley van “Best songs ever” en werd na afloop beloond met een staande ovatie!

Na de pauze werd deze oergezellige Brabantse middag verder ingevuld door de “Millusse Kapel” onder leiding van Marius Heesmans. Zijn kapel bestaat uit 15 enthousiaste muzikanten, waarvan er ook enkele familie van elkaar zijn (vader, dochters, schoonzoon en een nog niet geboren zanger(es)?) maar leuker nog, die ook nog eens familie zijn van drie leden uit ons orkest. De oudste en jongste daar zijn 67 en 18 jaar en dus paste dit helemaal in het plaatje van deze middag. Ook qua muziek wisten zij het publiek in beweging te krijgen met onder andere oude Nederlandstalige muziek en een verrassende medley van muziek van tv-programma’s voor kinderen uit de jaren “stillekes”. Kortom, het was een schitterende middag en een prachtige afsluiting van ons 25-jarig jubileum.
Kijk nog eens naar de foto’s in het fotoalbum, belangeloos gemaakt door Piet Berkers, en beleef de middag nog een keer met uw eigen herinneringen.