8

Caratconcert 2011

8We hadden absoluut niet het beste weer; het was niet koud, soms scheen er een flauw zonnetje maar er stond nogal wat wind. Dat kon echter de echte liefhebbers van goede muziek en de ‘diehards’ van onze fanclub niet van hun stoeltjes houden, dus zij zaten weer voor de grote glazen piramide in het Warandapark in Helmond.
We openden dit optreden voor het eerst met “Arromanches” en de toon was meteen gezet: de kou was uit de lucht en iedereen zat opgewarmd op zijn stoeltje. Tel daarbij nog even op de bruisende aankondigingen van onze warmhartige lady speaker en iedereen zat te genieten en was vol verwachting van wat nog komen ging. En dat was nogal wat: we hadden een schitterend afwisselend repertoire in diverse muziekstijlen, van een stevige mars en een Russische medley tot een vredige polka en romantische kastelen uit Spanje tot en met een oorverdovende ontdekking van de nieuwe wereld op het schip van Columbus, de Santa Maria, waar de golven over de boeg sloegen en waarbij Donar, onze Germaanse dondergod, zou zijn verbleekt door het geweld van de scheepsgong!! Maar… het werd uitermate gewaardeerd door ons publiek want een luid applaus viel ons steeds ten deel en zelfs tussen de delen van de verschillende nummers kon men het niet laten om te applaudisseren!
We hebben veel lovende kritieken mogen ontvangen en ook de muzikanten waren ervan overtuigd dat we een erg goede uitvoering hebben gegeven. Een mooie aanloop dus naar ons 20-jarig jubileum in oktober. Kijk even bij de albums want onze hoffotograaf (RC) heeft weer enkele leuke plaatjes geschoten, waarbij hij het enthousiasme van de aanwezige jeugd voor onze uitvoering weer op treffende wijze heeft vastgelegd…