logo 25jr 2

Concert met Combo Cantorij

logo 25jr 2Vandaag hadden we ons eerste echte concert in 2016, een eerste optreden in het kader van ons 25-jarig bestaan dit jaar. Het was een gezamenlijk optreden met Combo Cantorij uit Someren onder leiding van Emmy Stultiens-Vries. Dit combo werd opgericht door Pastor Verhees in 1987, toen hij in datzelfde jaar als pastor in Someren werd aangesteld, dus zij zijn al “29 jaar oud”.
Het concert werd gehouden in “de Bunt” in Someren-Heide, een niet al te grote zaal met een leuk podium maar te klein om ons orkest met dirigent Roger Cobben te herbergen. Het koor stond dan ook op het podium en ons orkest zat ervoor, in de zaal, die voor de rest goed gevuld was met echte liefhebbers van goede muziek… Aan chauvinisme mag het ook niet ontbreken, nietwaar.

de bunt

Na de welkomstwoorden van beide voorzitters werd gestart met een gezamenlijk nummer en daarna werden door het orkest en het combo zowel afzonderlijke nummers als gezamenlijke muziekstukken ten gehore gebracht, om na twee uren gebroederlijk af te sluiten met “Brabant” van Guus Meeuwis.

Het is voor een orkestdirigent beslist geen sinecure om gezamenlijk orkest én koor te dirigeren. Hij moet zich een slag in de rondte werken en zo mogelijk alle inzetten aangeven om “de zaak bij elkaar te houden”. En als iemand dan niet goed oplet kan het gebeuren dat hij of zij een tel te vroeg of te laat start in zijn maat. Zo kan het ook gebeuren dat een in “plat Brabants” gezongen liedje van Gerard van Maasakkers soms voor een enkeling niet te verstaan is, omdat een bepaald stukje tekst moeilijk uit te spreken is. Maar dergelijke toevalligheden die bij het doorsnee publiek niet altijd opvallen mogen de pret verder niet drukken. Over het geheel was het een prima optreden van allemaal en voor ons een eerste goede “oefening” op weg naar het Jubileumconcert op 1 oktober. Het publiek heeft er in ieder geval ook van genoten en wist koor en orkest zelfs een “Zugabe” af te troggelen…
Kijk voor de foto’s van deze middag (gemaakt door Gijs) bij de fotoalbums.