Eerste concert 2022

IMG 5865a KleinZaterdag 30 april 2022, 230 dagen na ons laatste optreden bij Kasteel Helmond, eindelijk weer een concert(je) samen met Fanfare Wilhelmina in Eindhoven.
Verzamelen bij ons clubhuis, dan naar Lierop voor het ophalen van een Besbas met bijbehorende muzikanten en gezamenlijk verder met Wouters vrolijk versierde luxe touringcar naar de Johanneskerk in het stadsdeel Woensel. Stel je bij deze kerk geen traditioneel rooms gebouw voor maar een laag plat gebouw, zonder toren met spits en een grote kale zaal, dus met behoorlijk wat akoestiek.
Het werd een avond vol verrassingen in een volle zaal. De spits (dus niet die van de toren!) werd afgebeten door een kleurrijke in het zwart geklede groep saxofonisten die de hele middag een workshop hadden gevolgd bij Martijne van Dijk, een professioneel saxofoniste. En het resultaat mocht er zijn want we werden verrast met een schitterende uitvoering van de Libertango van Astor Piazzolla.

Daarna was het de beurt aan Fanfare Wilhelmina (circa 25 muzikanten) voor hun uitvoering onder leiding van een, ook voor ons, zeer bekende dirigent. Zij openden zoals voor hen gebruikelijk met een mooi gedragen muziekstuk waarbij de klank van een fanfareorkest mooi tot uiting kwam. Verder lieten zij ons onder andere kennismaken met een aantal dames die in de geschiedenisboeken voorkomen, prinses Diana en Lady Tullamore, maar kregen we ook een lesje astronomie in de vorm van “The dark side of the moon”. Nou wist ik wel dat de achterkant van de maan erg donker is maar niet dat hij zo lang was… Een mooi Zuid-Amerikaans nummer Tico-Tico, met eerder genoemde Martijne als soliste, was aansluitend een van de hoogtepunten van hun optreden. En omdat we toch in de kerk zaten kan ik wel zeggen: “Jezus, wat kan die meid blazen…”

IMG 5871a KleinEn de volgende verrassing was alweer in de maak: er werden vijf jubilarissen gehuldigd waarbij zelfs één persoon al 66 jaar lid was. Maar de voor ons belangrijkste jubilaris was toch die bekende dirigent die al 25 jaar voor de fanfare de maat had staan aangeven, die Limburger die de Brabantse cultuur zo goed begrijpt, aldus de in 1956 geboren woordvoerder van de KNMO…
Roger Cobben mocht in gezelschap van zijn vrouw de bijbehorende versierselen met oorkonde in ontvangst nemen en van de orkestleden kreeg hij een zilveren baton. Proficiat namens alle aanwezigen!

IMG 5874a KleinDan is het pauze en wordt de zaal omgebouwd voor een dubbel zo groot “Seniorenorkest Groot Someren” onder leiding van een zojuist gehuldigde jubilaris. En het werd toch een beetje spannend voor ons allemaal want onze vaste drummer kon wegens ziekte niet aanwezig zijn maar Roger had ultimo momento nog een invaller kunnen regelen, Reinhard Wind.
Nou, ik kan wel zeggen dat die weer licht bracht aan de donkere kant van de maan want zonder ook maar één repetitie te hebben kunnen meedoen leek het wel alsof hij al jaren lid was. Zijn intro bij de Fast Rock van The Eagles “tsjieke-tsjieke -tig keer en dan -boem!” klonk als vanouds en ook hij vergat niet om de laatste maten van dit stuk niet te spelen… Chapeau!
Verder hebben we weer een prima uitvoering gegeven met afwisselende muziekgenres en ook wij hadden een solist, Jan Heesmans op zijn trompet die “I dreamed a dream” mooi vertolkte.
Achteraf hoorden we dat het publiek aangenaam verrast was door onze zangkunsten tijdens Tumaco en ook dat Londonderry Air zo mooi had geklonken… Zo zie je maar dat een oud Iers volkslied uit 1855 nog steeds potentie heeft. Al met al, we hebben weer een fijne concertavond gehad.
Er werd nog lekker na-geborreld, zeker door onze orkestleden en toen we rond 23:15 uur weer huiswaarts keerden werden er in de bus nog korte nabesprekingen gehouden en werd gemeld wat men bij thuiskomst zou gaan doen; de een ging nog soep eten en de ander ging Vlaamse friet bakken…. ?
Klik HIER voor wat foto’s van deze avond.