Einde 2021…

kerstboom MiniatuurBeste muziekvrienden en orkestleden.

Het begon er halverwege dit jaar op te lijken dat ons leven weer kleurrijker ging worden. Met rooksignalen en via de tamtam kwamen de goede berichten onze kant in. De meesten hadden hun prikken gehad, de ziekenhuizen kregen rust en de wereld zou weer opengaan. Hoe anders is de realiteit van vandaag.

Een feestje omdat je 18 jaar wordt of 50 jaar getrouwd bent, het kan niet. Er is geen enkele reden voor een feestje. Andermaal een harde lockdown, de economie gaat weer op tilt, de zorg staat op springen, nog steeds sterven er mensen aan corona en het virus is nog lang niet onder controle.
Iemand schreef: “De winterslaap die we een jaar geleden ingingen, is geluidloos over de andere seizoenen heen gehupt en weer teruggekomen”.

Wat hadden we het graag anders gezien. Weer een optreden, ergens een concertje geven of met de bus naar een uitwisseling met andere orkesten. Het stond allemaal in onze agenda’s, we waren al weer uitvoerig aan het repeteren en de nieuwe muzieknummers waren uitgezocht en uitgedeeld, maar helaas. En we weten niet wanneer we onze dirigent weer op de bok zien staan. Toch blijven we erin geloven, we houden moed en dat gaat zeker lukken.

Daarom kijken we vooruit naar de Feestdagen en naar 2022 waarin we met een glimlach zullen omkijken naar de tijd die achter ons ligt.

Geniet van je familie, je gezin en allen die je dierbaar zijn op weg naar een mooie en gezellige Kerst, maar vooral blijf gezond en we zien elkaar vlug weer in 2022.