Feestdag

Onze jaarlijkse feestdag stond dit keer in het teken van een herhalingscursus biologie, meer gericht op de Vogelwet, Het Mollen Egels en Kikvorsen Besluit en het Reglement Kleine Huisdieren. Een geheimzinnige voettocht bracht ons deze donderdag 2 oktober bij het Vogelasiel in de Boerenkamplaan. De rondleiding en de film hier waren zeer interessant en voor velen was het de eerste keer dat ze hier waren. Nadat de dorst gelest was stonden de bussen om 17.00 uur klaar voor een rit naar een onbekende bestemming… Met veel omwegen kwamen we terecht op een plaats waar eens alles was begonnen: De Weijers. De dames achter de bar kregen het daar ook behoorlijk druk en ondertussen werd in een van de andere zalen een heerlijk warm- en koud buffet klaar gezet, waar wat later volop van werd genoten!
Jubilarissen.
Drie koperen jubilarissen werden dit jaar in het zonnetje gezet. Op volgorde van leeftijd Dulf Schenkelaars, Willy van Bakel en Ria van Hoof. Onze voorzitter sprak ze alle drie apart toe en vertelde in het kort over de vele verdiensten van ieder van hen. Tot slot sprak Dulf namens de jubilarissen een dankwoordje.
Les Damiques.
Ja, wie had er niet van gehoord? Nou, eigenlijk niemand van ons maar na hun optreden zullen we ze niet meer vergeten. Deze zes echte zussen van elkaar en daadwerkelijk dochters van de bakker uit Gemert, gaven een schitterende show met zang en geklets, een programma van twee keer 45 minuten genieten. De dirigent bleek een “oude liefde” tegen het lijf te zijn gelopen want zij herkende hem van een foto uit de etalage… en verder bezongen de dames alledaagse dingen, van een snottebel tot een glurende oma en van een droog sneetje tot de deo… Ja, je moet het gezien en gehoord hebben anders snap je dit niet.
Geslaagd.
En dan komt het moment dat allebei de wijzers van de klok bovenaan staan en dat betekent dat het feest ten einde is. De Evenementencommissie heeft wederom een kunststukje uitgehaald waardoor we allemaal kunnen terugkijken op een schitterende dag!
Zodra alle foto’s verzameld zijn wordt de fotomap van deze dag aangemaakt en gevuld zodat we het een en ander nog eens na kunnen kijken.