img_9646a

In memoriam Antoon Wijnen (1929-2010)

img_9646aOp vrijdagmorgen 27 augustus 2010 overleed Antoon Wijnen, echtgenoot van onze Beschermvrouwe Corry Wijnen – Vos. We wisten dat Antoon ernstig ziek was maar toch kwam zijn overlijden nog zeer onverwacht.
In een sfeervolle H. Mis, opgeluisterd met prachtige muziek gespeeld door de Harmonie van Muziekvereniging Somerens Lust waarvan Antoon Beschermheer was, hebben we hem op 1 september 2010 naar zijn laatste rustplaats gebracht.
Antoon was een persoon met liefde voor muziek maar vooral met liefde voor muzikanten. Iemand met een groot hart voor muziekverenigingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn vrouw Corry volledig ondersteunde toen zij als Beschermvrouwe van het Seniorenorkest Groot Someren werd gevraagd.
Als steun en toeverlaat voor haar heeft Antoon ook veel voor ons orkest betekend. Als we ergens moesten optreden waren ze steeds van de partij. En wat hebben ze nog genoten van onze reis naar Willingen in Duitsland, amper een jaar geleden.

Antoon stond bekend om zijn droge humor en hij kreeg tijdens het gezellig samenzijn menigeen aan het lachen. Hij kende ‘Jan en Alleman’, kon overal over meepraten en had ook een uitgesproken mening. Gevraagd gaf hij advies maar waar nodig uitte hij ook kritiek. En toch trad hij nooit op de voorgrond maar was gewoon aanwezig. Een man met een prachtig karakter. Antoon, bedankt!
Mijn ogen zijn beter dan jouw waterpas (Antoon Wijnen).