In memoriam Riky van Kollenburg – Bruijstens

Riky van Kollenburg1Op donderdag 29 maart 2018, slechts twee weken na haar 66-ste verjaardag, is Riky van Kollenburg-Bruijstens overleden. Een van onze klarinettisten die genoot van muziek en van het kunnen meespelen in ons orkest.
Na een bewogen leven, met ziektes en tegenslag in haar gezin, vond zij in 2013 eindelijk voldoende tijd en gelegenheid voor zichzelf en besloot om ons orkest te komen versterken. En dat heeft ze met verve gedaan. Tot voor kort speelde ze nog volop mee in ons orkest en ze keek altijd uit naar de repetities op dinsdagmorgen, maar enkele jaren geleden diende zich ook bij haar een ongeneeslijke ziekte aan. Met regelmaat wist ze iedere keer de ziekte weer de baas te worden en kwam ze weer vrolijk op de repetities, maar enkele weken geleden kwam het bericht dat de artsen niets meer voor haar konden doen.

Op woensdag 4 april hebben wij afscheid genomen van Riky in een zeer sfeervolle Heilige Mis in de Lambertuskerk in Someren. Ons Seniorenorkest had de eer om dit afscheid op te luisteren met muziekstukken die Riky zelf graag hoorde en speelde en die zij ook zelf voor haar afscheid had uitgezocht. Het is een prachtig afscheid geworden en mede daardoor zullen we Riky steeds blijven gedenken. We zullen haar missen.