Kobus

Jubilaris 2016

KobusOp de laatste dinsdag van het jaar houden we getrouw onze open repetitie voor de “aanhang” van de muzikanten uit ons seniorenorkest en worden de jubilarissen van het jaar (2016) in de bloemetjes gezet. Ondanks het feit dat we dit jaar maar één jubilaris hadden, was er erg veel aanhang en moesten er stoelen bijgezet worden.
En die ene jubilaris was Kobus de Vos, lid sinds 01-01-2004 en dus vierde hij in 2016 zijn 12½-jarig jubileum. Hij was in gezelschap van zijn vrouw, dochters en kleinkinderen en een van de kleindochters werd nogal eens snel ingepalmd door onze dirigent. In een spoedcursus slagwerk maakte hij haar vertrouwd met twee stokken en een deksel, leerde haar tot vier tellen en vervolgens de kunst om op één en drie op die deksel te rammen… Het meisje bleek een natuurtalent en mocht dan ook aansluitend het hele orkest dirigeren, verdiende een luid applaus en werd daarna ook nog eens vorstelijk uitbetaald!! Die zal haar weg in de muziek wel vinden.
We hebben een korte repetitie gedaan van de nummers die we tijdens de Nieuwjaarsreceptie op het Gemeentehuis Someren spelen en daarna gingen we naar de koffie met heerlijke Belgische wafels (eigen baksels van een van onze muzikanten). Zoals gebruikelijk neemt onze voorzitter dan een microfoon ter hand om eerst de jubilaris in het zonnetje te zetten en vervolgens om iedereen te bedanken die dit jaar, ons Jubileumjaar wel te verstaan, tot een succes heeft gemaakt. En daarbij is niemand uit te sluiten, iedereen heeft op eigen wijze zijn of haar steentje wel bijgedragen, ook onze buitengewone leden die altijd voor ons natje en droogje zorgen en altijd aanwezig zijn. En tenslotte wordt onze dirigent Roger Cobben nog even in het zonnetje gezet en krijg hij zijn gebruikelijk doos met ‘geheime’ inhoud overhandigd…
Onze eigen fotograferende hoornblazer heeft enkele mooie plaatjes geschoten die in een klein album zijn verwerkt. Bekijk de foto’s en dan komen alle herinneringen van deze gezellige ochtend vanzelf weer terug.
Fijne Jaarwisseling.