Jubilarissen 2020

Ria van HoofAndere jaren werden onze jubilarissen steeds in het zonnetje gezet tijdens de laatste repetitie in december en onder de titel “Open repetitie december” vond u steeds alle belevenissen terug. De dirigent bespeelde het publiek, haalde grappen uit en onze voorzitter sprak elke jubilaris toe. En op een bijgaande foto werd het groepje voor het nageslacht bewaard.
Helaas is het dit jaar anders maar de zes jubilaressen werden absoluut niet vergeten en kregen allen een OoijenV.I.P.-behandeling: privébezoek aan huis. Onze bijzonder actieve bestuursleden zijn corona-proof op pad geweest om ze allemaal te gaan feliciteren. Gelukkig woont de helft in Someren en was Google Maps alleen nodig om de weg naar Asten en Heeze te vinden.

25 jaar lid.
En waar zijn ze dan zoal geweest? Nou eerst naar Ria van Hoof, die niet alleen muziek toetert op haar altsax maar ook onze gehele muziekbibliotheek beheert en zorgt dat iedereen de juiste partijen ontvangt.

Gerards12,5 jaar lid.
Van de Zandstraat naar de Pasakker is maar een stukkie en daar werd Jacques van Ooijen bezocht en toegesproken. Jacques, euphoniumspeler, is ook onze secretaris en hij is er dan ook de oorzaak van dat we allerlei berichten ontvangen en die precies weet wie waar woont en wat bespeelt. Smiemans

Vervolgens is koers gezet naar Gé Gerards, onze bariton-spelende dokter, die ons zo nodig van de juiste gezond-heidsadviezen voorziet en al bijna een recept uitschrijft als je twee keer achter elkaar durft te niezen…
Donkervoortjes

Dan de brug over naar Asten om Trudi Smiemans te bezoeken; zij speelt klarinet maar is ook dikwijls gastvrouw voor de muzikanten. Bovendien let zij ook altijd op de uniformering, of de sokken wel zwart zijn en je je broek niet achterstevoren hebt aangetrokken; dat kan ze zien omdat de gulp dan aan de achterkant zit…

En dan wordt Google Maps met navigatie ingeschakeld om vanuit Asten de weg naar Heeze te vinden want daar wonen Nel en Dick Donkervoort. Nel speelt de tenorsax, Dick een trombone en zij zijn de vakantieverhalen vertellende campersenioren die als de “Donkervoortjes” steevast Europa verkennen en in de pauze desgevraagd als pratende reisgids kunnen fungeren.

Nou was het natuurlijk niet mogelijk om een groepsfoto te maken maar een V.I.P.-behandeling zorgt er ook voor dat iedereen zijn eigen plaatje krijgt. Tenslotte moeten we aan het nageslacht denken, nietwaar. Kijk rond in deze tekst en vind de juiste persoon bij het juiste plaatje.