img_4188

KBO-fietstocht 16 juni

img_4188Op 16 juni j.l. organiseerde de K.B.O. voor haar leden weer de jaarlijkse fietstocht. Het is inmiddels al een klein beetje een traditie geworden dat het Seniorenorkest Groot Someren deze dag wat extra kleur geeft door het aanbieden van een concert ergens onderweg. Deze keer werden de fietsers verwelkomd in het verzorgingscentrum “Eegelshoeve”, aan de Terhofstadlaan in Someren.
De fietsende KBO’ers werden welkom geheten met koffie en vlaai. Het seniorenorkest was zoals altijd ruim op tijd aanwezig, alsook verschillende bewoners van Eegelshoeve, zodat er al meteen een gezellige sfeer hing. De fietsers kwamen gelukkig allemaal droog aan, dit ondanks de sombere weersverwachting, die aangaf dat de weergoden toch iets anders op het programma hadden staan. Dus dubbel fijn voor de fietsers en die reageerden dan ook heel enthousiast op het weerzien met het ons orkest. Wet speelden deze keer o.l.v. dirigent Theo Mellema. Deze had ons al na één repetitie behoorlijk onder de duim!!!! Het orkest bracht Engelse, Spaanse, Duitse en Franse muziekstukken met bruisende energie naar voren. Het voorlaatste nummer “De Purp’ren Hei” werd door het aanwezige publiek uit volle borst meegezongen. Jan Hendriks, bewoner van “Eegelshoeve”, nam na afloop spontaan de microfoon ter hand en dat werd door ons orkest natuurlijk net zo spontaan beantwoord met enkele passende toegiften. De fietsers, de bewoners en natuurlijk ook onze orkestleden genoten zichtbaar.
De K.B.O. bedankte na afloop het orkest voor de geweldige bijdrage voor deze mooie middag. Van de zijde van Eegelshoeve drukte men ons op het hart om beslist nog eens terug te komen. Na afloop streken we tevreden en voldaan voor enige minuten neer op het buitenterras en ja hoor, daar kwam de regen in een keer met bakken uit de hemel. Maar gelukkig waren de fietsers toen allemaal al binnen…  Kijk voor een uitgebreide foto-impressie bij de FOTOALBUMS.  (Tekst: Annie Meeuws)