kerstborrel

Kerstborrel 2014

kerstborrelAls je een heel jaar hebt gerepeteerd en opgetreden is het voor de achterban ook leuk om eens een repetitie mee te maken en dat kon dit jaar op 23 december. Iedereen was welkom en dat was wel te merken ook want we moesten nogal wat stoelen bijschuiven en de aanwezige jeugd moest zelfs op de tafels gaan zitten! En met jeugd wordt niet alleen bedoeld jonger dan 50 jaar (!) maar ook de hele club van onder de 20 die aanwezig was. Zij waren veelal met oma of opa meegekomen maar dat hadden jullie al wel begrepen. We hebben er een halve repetitie van gemaakt waarbij het dirigeerstokje ook werd gehanteerd door twee tienerdames, die zelf ook een muziekinstrument bespelen. En dat ging niet onverdienstelijk maar dat komt ook door het feit dat die “ouw” gewoon spelen wat ze zien staan en dikwijls zien ze alleen de noten staan…

Daarna was het gezellig samenzijn in onze kantine alwaar de tafels waren voorzien van het alom bekende Kerstbrood van Do (mevrouw Schenkelaars) en onder het genot waarvan onze voorzitter zijn jaarlijkse Kerstboodschap bracht. Dit jaar werden twee Jubilarissen gehuldigd vanwege hun 12 ½ jarig lidmaatschap van ons seniorenorkest: Harrie van Lieshout en Theo Meulendijks. Onze voorzitter verhaalde over beiden een passende tekst waarmee hij de rest van het gezelschap deelgenoot maakte van de levenswandel en muziekgeschiedenis van beide jubilarissen.
Daarna werden onze twee buitengewone leden weer in het zonnetje gezet; zij staan altijd voor ons klaar met koffie en een drankje en ook tijdens onze ‘concertreizen’ zijn zij van de partij en helpen zij mee, waar mogelijk.
Iemand die het evenzeer verdient om geroemd te worden is natuurlijk onze dirigent, nog steeds behorend tot bovenbedoelde groep jeugd…. Hij presteert het toch maar om met respect voor ieders “kennen en kunnen” het orkest naar een steeds hoger niveau te tillen en de lijn is nog steeds stijgende!
Als kers op de taart werd ons door Marianne Bukkems een muziekstuk aangeboden. Zij is inmiddels de groep jeugd ontgroeid, voelt zich bij ons happy en zo vrij als een vogeltje in de lucht en kennelijk mede vanwege dat gevoel bood zij het muziekstuk “Where Eagles Soar” (“Waar arenden zweven”) aan. We gaan flink oefenen op dit stuk want dat gaan we spelen bij ons 25-jarig jubileum.
Aan alles komt een eind, zo ook aan dit verslag. Wilt u alles nog eens nakijken, blader dan door het fotoalbum elders op deze site (tabblad Foto Albums) waar u een fotoreportage terugvindt van onze eigen Koos van de Mortel. En aan de hand van die foto’s kunt u zelf zeker nog meer verhalen vertellen over deze uiterst gezellige Kerstborrel.