pastora

Met Maria naar Maria in Ommel…

pastoraOmmel is toch wel apart. Dit was nu de tweede keer dat we hier mochten spelen, nu in de Maria meimaand, en weer zat de kerk vol en dat is toch wel een beetje uitzonderlijk in deze tijden. Je zou dus denken dat al die kerkgangers voor ons seniorenorkest kwamen en daar schuilt natuurlijk een kern van waarheid in (!) maar gedurende de H. Mis bleek er toch nog een ander solo-optreden aan de gang te zijn: de Pastoor himself! Je zult zo’n Pastoor hebben! Echt een man die denkt in deze tijd en laat merken dat hij weet wat er leeft bij de mensen. Werkelijk een aanwinst waar niet alleen Ommel trots op kan zijn!

Leuk was ook dat hij halverwege de H. Mis enkele muzikanten “een handje kwam geven” maar jammer dat hij Maria vergat! En dan bedoel ik niet de Heilige Maagd maar “onze Maria”, dus onze fluitiste, want die was vandaag jarig! Maar niet getreurd, ze is in de catacomben van de kerk door iedereen gekust en aanstaande dinsdag doen we dat gewoon over!

Maar ja, zoals ik al zei: Ommel en omgeving was natuurlijk ook uitgelopen voor ons. OmmelaOnder leiding van onze (interim) dirigent Theo Mellema hebben we de H. Mis mooi kunnen opluisteren. En de repetities vooraf waren niet voor niets geweest. Je kon merken dat iedereen op het puntje van de stoel zat om alle piano’s en fortes zo duidelijk mogelijk te laten horen. Natuurlijk was het wel even wennen in zo’n vierkante stenen kubus maar de dirigent beteugelde de al te enthousiaste muzikanten met dwingende hand alsof hij ze aan een touwtje had! In het begin ‘sneuvelde’ er een inzet omdat de dirigent zo zachtjes wilde beginnen dat we hem bijna niet zagen bewegen… maar hij trok het span in de volgende maat weer direct in het gelid. Oefening baart kunst en dat was te horen. Ook de Pastoor had lovende woorden over ons en bij New World Melody vroeg hij zelfs of het van Dvorak was en inderdaad, dat was zo. “Dat is de enige juiste…” aldus de Pastoor en zo begonnen we aan ons slotnummer. En na een luid applaus van alle kerkgangers konden we na anderhalf uur (!) weer naar buiten. Het was weer een mooi optreden.