NJ-2015

Nieuwjaarsreceptie 2015

NJ-2015Het nieuwe jaar is weer ingezet met de Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis Someren, ditmaal op maandag de vijfde. En weer was het geen winterweer; het leek wel nazomer. En ook nu kwamen we bij de raadszaal weer ruimte tekort want het orkest is in de afgelopen tijd namelijk zodanig gegroeid dat het gemeentehuis onderhand aan uitbreiding toe is. En dus werd er weer flink gedecimeerd. Het Bestuur mocht evenals vorig jaar (weer) niet meespelen, maar zij hebben zich ondanks dit verbod kranig gedragen. Ze hebben tijdens onze uitvoeringen van hun biertjes staan te genieten (wij noemen dat “pinten staan te wippen…”) en hebben verder prima gefungeerd als klapmachine en dat is geen grapje, want ze hebben met het glas in de hand met open mond staan luisteren naar de muziek die wij produceren als zij niet meedoen! En de productie was weer “geweldig” en wel meer letterlijk als figuurlijk! Volgend jaar moeten we de betonnen wanden maar eens bekleden met zware pluche gordijnen, dan hoeven de hoorapparaten niet meer op -2 gezet te worden… Ook muzikanten uit aangelegen aanhorigheden van Someren, zoals Asten(!) lieten dit eerste muzikale hoogtepunt aan zich voorbijgaan en terecht, want zij kennen natuurlijk niet zoveel mensen uit Someren en dan heb je niet veel aan zo’n receptie.

NJ-2015aIn zijn Nieuwjaarstoespraak ging Burgemeester Veltman onder andere in op de “participatie maatschappij” en op de veelheid aan taken die de gemeenten er aan de ene kant hebben bijgekregen terwijl ze aan de andere kant “hevig” moeten bezuinigen. Hierna was het woord aan Helma Verberne van de Stichting Someren Natuurlijk en zij maakte de 23e Zùmmerse Mens bekend: Marleen Kuijpers – van der Weerden.
En dan spelen wij natuurlijk “Lang zal ze leven” en zit het er voor ons weer op. En omdat muziek dorstig maakt en de gemeente zo veel moet bezuinigen zijn we gezamenlijk maar weer naar onze evaluatieruimte in Hotel Centraal getogen. We zijn 2015 weer goed begonnen en gaan de rest vol goede moed tegemoet. Het hele orkest wenst alle lezers dan ook een Gelukkig, Gezond en Muzikaal Nieuwjaar! (De foto’s bij dit artikel zijn van Eric Driessen).