DSC 0001a

Pinksteren 2014

 

DSC 0001aOp 1e Pinksterdag begint het stilaan een traditie te worden dat er een liveoptreden is van ons orkest in samenwerking met de Kersenlanders uit (hoe kan het ook anders) Mierlo en zanggroep Akkoord uit Someren-Asten en dat allemaal tussen de terrassen van Hotel Centraal en Het Wapen van Someren. En traditie gaat uit van “soortgelijk” dus het was weer een hete middag, volop zon en volle terrassen. Ons “uniform” was dan ook aangepast aan deze zomerse omstandigheden: geen jas en geen stropdas. Alleen jammer dat we de hotpants (frivole naam voor “korte broek”) niet mochten aantrekken… maar een niet-uniform petje of hoed was wel toegestaan en dat was ook wel te zien. Jammer dat dit jaar de zo karakteristieke Belgische klak maatje 63 ontbrak, maar mijn buurman had in tegenstelling tot 2012 dit jaar gekozen voor een “Action”-model strohoed-light.
Alle optredens verliepen prima en ook het publiek was in opperbeste stemming; er werd met kinderen op straat gedanst en enkele dagtochtjesfietsers waren zó geïnteresseerd dat ze met fiets en al tussen de orkesten door zichzelf ook even in de schijnwerpers wilden zetten! Volgende keer toch maar vragen of de BOA erbij kan komen staan; dan laten we hem tol heffen en de opbrengst gaat naar onze penningmeester…
Al met al weer een prima verlopen optreden onder leiding van onze dirigent Roger Cobben, die na afloop van een beroepsmuzikant nog wat lovende woorden mocht ontvangen: “jullie speelden veel beter dan vorig jaar; vooral de dynamiek kwam goed tot uiting…”. En we dachten dat we vorig jaar ook al zo goed hadden gespeeld; wat moet dat in 2015 toch worden? Misschien wel “koi wir” (Somerense uitdrukking voor andere weersomstandigheden).
De foto bij dit artikel is van Eric Driessen. Bij de albums meer foto’s van Eric en van Broer vd Voort.