Sonnehove

Rondje van Huub en Mien

SonnehoveEen “grande dame” met een aanzienlijke score in levenservaring maar nog immer helder van geest en vooral geheugen, greep voor we onze eerste noot gespeeld hadden de microfoon in Sonnehove en bood het hele orkest een rondje aan, ter nagedachtenis aan ons vorig jaar overleden lid Huub de Lau, die ons dat rondje had beloofd als we terug zouden komen! En we waren vandaag 9 augustus terug om voor alle aanwezigen in de foyer een muzikaal middagje te verzorgen. Proost ! mevrouw Mien de Lau en namens het hele orkest een welgemeend “dankjewel”. “Zonder drank ginne klank” is een veel gehoorde uitdrukking in Someren dus dat zou vanmiddag wel goed komen.

Nadat het slagwerk zich naar binnen had gewrongen en alle stoelen stonden opgesteld, konden de muzikanten hun plaats zoeken en dat viel absoluut niet mee. Sommigen moesten overdwars (slanke kant eerst) tussen de stoelen door manoeuvreren, terwijl een ander ruimte zocht voor zijn saxofoon en zowaar keek of hij een betonnen pilaar kon verzetten… maar uiteindelijk zat iedereen (foto) en konden we van start voor een geheel gevulde zaal.
We hadden in de ochtend goed gerepeteerd, vooral op het dynamisch spelen. Dat is geen moeilijk woord maar dat betekent gewoon zacht spelen als het er staat en iets harder als het wordt aangegeven. En verder bepaalt de dirigent hoe luidruchtig we mogen zijn!! Nou heb ik de dirigent ontzettend veel zien bewegen, bukken, achteruit zien stappen en door de knieën zien gaan, en dat betekende niet dat hij een Pokemon aan het zoeken was! Nee, dat betekende gewoon zachter spelen…. Nou valt dat ook niet mee in zo’n grote hol klinkende hal met zo’n groot aantal enthousiaste muzikanten maar… Afijn, tijdens het Caratconcert worden de puntjes weer op de i gezet want ook uit dat piramidegeval komt het geluid hard naar buiten!
Alle gespeelde stukken verliepen verder prima en er gebeurden geen “gekke dingen” ; het publiek was evenals wij erg enthousiast en we hebben verschillende complimenten te horen gekregen van in de zaal aanwezige muzikanten van Somerens Lust. Dus gaan we volgend jaar gewoon terug; mogelijk heeft nu iemand anders een rondje beloofd…