Uitwisseling met Someren-Heide

Willibrordus1Vandaag hadden we een uitwisseling met de fanfare van Muziekvereniging Someren-Heide in de Bunt aldaar. Dit is een mooie zaal, niet al te groot en heeft een goede akoestiek.
Na de gebruikelijke openings-woordjes was het onze beurt om de spits af te bijten maar niet nadat onze lady speaker weer haar vertrouwde informatiespeech had gegeven en uitbundig onze maestro Roger Cobben had aangekondigd.
We hadden een leuke mix van muziekstijlen in ons repertoire zitten en voor elk nummer had onze lady speaker wel een uitleg. Zo ook bij Concerto d’Amore maar daar raakte ze even de draad kwijt. Gelukkig werd er een “Carolien” aangeroepen en kon ze verder met haar aankondiging die ze beëindigde met de vertaling: “…maar nu eerst de liefde”, hetgeen onze dirigent erg spannend vond!
Ons optreden, met ook weer de mooie solo van onze hoboïste, werd beëindigd met een gezamenlijk met de fanfare gespeeld “O Vithino”. Onze lady speaker sloot vervolgens af met een korte wervingscampagne voor muzikanten uit “de Hei” die zich aangetrokken zouden voelen tot ons orkest… Misschien heeft het resultaat want we hebben prima gespeeld en na afloop kregen we veel complimenten over ons repertoire.

WillibrordusDaarna was het dus de beurt aan de fanfare. En ook zij hebben een lady speaker die er wat van kan! Allereerst echter vertelde ze dat het orkest vandaag voor het eerst optrad in hun nieuwe uniformen en dat ze de “kleermakers” in de zaal hadden gespot… Die werden dan ook bedankt met een hartelijk applaus. Terecht want het is een mooie, frisse en complete outfit, zoals je op de foto hiernaast kunt zien. En vervolgens werd hun dirigent aangekondigd als “de zeer enthousiaste Karin van Dijk die we voor geen goud willen missen…”.
Ook de fanfare speelde een mix van muziekstijlen, waaronder een popnummer waarbij een euphoniumspeler de solo voor zijn rekening mocht nemen. Hun optreden werd afgesloten met “Rood” van Marco Borsato en het moet gezegd worden: fantastisch zoals (vooral) de saxofoons het laatste deel vertolkten, chapeau!
En ja, wie kaatst moet de bal verwachten dus ook de lady speaker van de fanfare sloot af met een wervende tekst voor muzikanten uit “Groot Someren” om ook bij hen te komen spelen en wel op de maandagavond, maar je moet dan wel een B-diploma hebben…
Na afloop was het nog gezellig bijkletsen met de hele meute en wij kijken alvast verwachtingsvol uit naar de eerste muzikant uit “de Hei” (met B-diploma) die gezellig bij ons komt meespelen, op dinsdagmorgen…
(De foto’s bij dit artikel zijn van Anny Hendriks).