Weijers1

WIJ uit Someren Noord

Met een 16-man sterke delegatie uit ons seniorenorkest hebben we vandaag deelgenomen aan het evenement “WIJ uit Someren Noord”. Dit evenement (13 september t/m 3 oktober) behelst een aantal kunstuitingen die via een wandelroute van circa vier kilometer worden bezocht. Hieronder vallen dan niet alleen beelden en schilderijen en dergelijke die op allerlei plaatsen in Someren Noord in elkaar worden geknutseld, maar ook werkstukken van kinderen die op basisschool de Diamant worden getoond of werkstukken van senioren die in Eegelshoeve worden gemaakt en tentoongesteld. De meeste sculpturen en beelden staan in de tuinen van de bewoners die ze hebben gemaakt en vandaar dus de wandelroute.
Weijers1Onze bijdrage bestond uit een mini-concertje van gepland ongeveer 30 minuten in de Weijers. Ditmaal niet in het repetitielokaal maar netjes in de “foyer” en ik kan zeggen “een volle bak” maar dat komt alleen omdat er niet zoveel mensen inpassen… We werden allerhartelijkst ontvangen door onze gastvrouwen Jeanne en Suvada (de Weijers) en Ine van de Ven van de gemeente Someren (afdeling Cultuur) verwelkomde ons.
Natuurlijk komen hier de echte liefhebbers op af om te genieten van een lekker stukje muziek en mensen die nog wat bij willen leren van een mooie uitvoering, dus onze voorzitter zat ook in het publiek! We hebben een selectie van muziek uit verschillende landen gespeeld, wat Mexicaanse melodieën, een Oostenrijkse mars, een mooi stukje filmmuziek, een medley van walsjes en wat Egerländer nummers. Na 40 minuten hadden we onze “speeltijd” al met 10 minuten overschreden en zijn we gaan inpakken, maar niet nadat Ine van de Ven ons had bedankt met de vermelding dat ze aangenaam verrast was door onze muziek! En gelet op het feit dat ze op het gemeentehuis dicht bij de subsidies zit, zal ik met onze penningmeester overleggen dat we haar “warm moeten houden”. Ine, bedankt voor de mooie woorden.
De foto bij dit artikel komt van Marlon Tielemans.