1e optreden 2023

de Hoof

Vandaag, 3 januari hadden we ons eerste officiële optreden in het nieuwe jaar 2023: we mochten optreden in de Hoof, een opvangplaats voor asielzoekers in Someren waar op dit moment circa 150 personen gehuisvest zijn.
Rond 10.00 uur waren we zowat allemaal aanwezig in de grote zaal aldaar en om 10.30 uur zouden we beginnen met spelen, voor ons tamelijk laat op zo’n ochtend maar afijn, je moet dan maar wat langer in je bed blijven liggen. Dat deden trouwens de asielzoekers ook en kennelijk is dat gebruikelijk bij hen, aldus een van de dames van de begeleiding aldaar. Kijk, ze zullen geen jetlag hebben maar na een veelal lange reis met veel omzwervingen is het wel enigszins voorspelbaar, dus er was nu geen sprake van een massale publieke belangstelling.
Ondanks dat hebben we toch voor een beperkt aantal toehoorders een aardig stukje muziek ten gehore kunnen brengen, voor ons weer een goede openbare repetitie, nietwaar?
Omdat de meeste mensen geen Nederlands spreken heeft onze dirigent toch nog een enkel nummer aangekondigd in het Engels. Onder andere: “We are going to play now Sway and it is called “Sway”. Hartstikke duidelijk toch?
Maar ook onze voorzitter liet zich niet onbetuigd en had een toespraakje voorbereid. In vloeiend Engels à la Frans Timmermans van de EU sprak hij de “menigte” toe en wenste dat ze zouden genieten van onze muziek en dat het ook voor hun een gelukkig jaar zou worden.
Hopelijk wordt het ook voor ons een gelukkig en muzikaal goed jaar; het begin is al gemaakt.
En tot zover dan ons eerste optreden in 2023.