Caratconcert 2024


Caratconcert 2024, vandaag op de zondag dat heel Someren en omgeving bezig is met de intocht van de Kennedymars. Dat scheelt natuurlijk wel wat publiek maar de echte liefhebbers zaten om 12:00 uur klaar in het zonnetje en wij natuurlijk ook. Zo hier en daar wat lege plekken in het orkest, ook vanwege de Kennedymars maar de harde kern was aanwezig, zo ook onze solo-trombonist die zelfs zijn muziekmap had thuisgelaten…

We hebben een leuk en afwisselend programma kunnen spelen en het publiek kon het bijzonder waarderen, te horen aan het applaus. Met Bella Ciao en Mary Poppins werd het publiek opgewarmd en met La Vita è Bella wederom in vervoering gebracht door de prachtige fluitsolo in het begin, na de  aankondiging vol dramatiek door onze voorzitter… En nadat het publiek kennis had gemaakt met de uitvaartstoet uit New Orleans kon koning Mufasa zijn zoontje Simba voorstellen in de Lion King.

Om recht te doen aan de bijna jaarlijkse aanvoerder van de Top 2000 werd Freddy Mercury van stal gehaald met zijn Bohemian Rhapsody, waarna Michael Jackson mocht aansluiten met zijn Heal the World, zijn lied uit 1992 dat op dit moment nog wel als zeer toepasselijk mag worden beschouwd en daarom spelen wij het natuurlijk ook; elke bijdrage aan een vredelievende wereld is er één, nietwaar.

Tja, ook Spanje biedt ons inspiratie en met het lied El Cordobés brachten wij een ode aan Manuel Benítez Pérez, meer bekend als El Cordobés, een zeer bekende stierenvechter uit de jaren ‘60. De man leeft nu nog, is 88 jaar, en behalve dat hij zeer goed met de stieren kon vechten heeft hij ook acht kinderen…

Marcia Gloriosa was onze afsluiter van vandaag, een mooie mars met voor de baritons gruwelijk hoge noten zo op het laatst maar we hebben er een paar toppers tussen zitten, dus alles klonk zoals het bedoeld is.

Nog één repetitie en dan is het vakantie; kunnen we gruwelijk hoge noten oefenen en dat is nodig want ná de vakantie hebben we direct twee flinke optredens!