Blowing in the wind in Lierop

Lierop2

How many roads must a man walk down, before you call him a man?” Dit zijn de eerste regels uit de song “Blowing in the wind” van Bob Dylan, maar voor ons was het vanmiddag in Lierop: “How many clothepins do you need, to hold your music sheet”… De wind had vrij spel en kwam uit alle onverwachte hoeken, op ongezette momenten en met ongeplande snelheden. Kijk, als je maar drie ventielen hebt dan kun je nog met één hand het muziekblad tegen houden maar voor een klarinettist is dat wat moeilijker… en wat dacht je van iemand die dwarsfluit speelt?
Maar het was weer een hele fijne middag op het kerkplein in Lierop. De zon scheen uitbundig over de kerk heen op onze zwarte uitdossing en om de hersentjes tegen oververhitting te beschermen werden de “koppies” zo links en rechts verstopt onder petjes, hoeden, mutsen en andersoortige hoofddeksels in zo’n trendy variatie dat Shownieuws op SBS-6 er mogelijk aandacht aan gaat besteden.

Lierop3

En het was buitengewoon gezellig in het dorp, volop kraampjes, veel bezoekers en heel wat luisteraars voor de muziek. Onze muziekcommissie had een aardig opwindend (!) programma in elkaar geknutseld (alsof ze wisten dat het zou waaien) en we hebben goed laten horen dat we een stevig nummertje kunnen blazen, zelfs tegen wind in. Het is altijd moeilijk in de buitenlucht want de ene kant van het orkest hoort de overkant niet en onze dirigent had dan ook alle teugels nodig om iedereen in het gelid te houden. Kwestie van opletten allemaal en naar hém kijken want dan weet je altijd waar de eerste tel van de maat zit, maar hij zorgde er toch voor dat ieder muziekstuk gelijktijdig eindigde!

Na afloop werd er nog even gebrainstormd en geborreld, hebben enkele dames zo links en rechts wat prullaria uit de kraampjes weten te bemachtigen en werden we muzikaal verblijd met allerlei hoogtepunten uit diverse songfestivals door “de Dillema’s” een prachtig uitgedost en lekker zingend duo van eigen bodem – zie de foto hiernaast.
En nu op naar het volgende optreden in Nederweert-Eind waarvoor we nog flink wat nummers moeten instuderen.