Caratconcert 2023

Het zou vandaag (zondag 18 juni) erg warm worden, volop zon met wel zo’n 30 graden of meer en dus had het Bestuur besloten dat we niet in uniform op hoefden te komen dagen. Nee, iedereen mocht in zijn hittestressbestendige kloffie komen en dus werd er daags van tevoren een e-mail met deze inhoud rondgestuurd.
Zondagmorgen: alles bewolkt, een en al “cloud” en nergens een zon te bekennen. En eenmaal aangekomen bij de piramide in het Warandepark in Helmond bleek dat het “zomertenuebericht” ook niet bij iedereen was aangekomen… was kennelijk onderweg blijven hangen in de “cloud”…

We traden als laatste op, na het Gerwens Muziekkorps, dat trouwens in de verlenging speelde want het was al ruimschoots na 14:00 uur voordat we konden opbouwen. En ondertussen begon langzaam het zonnetje door te breken, dus was de uitleg van onze voorzitter over ons tenue toch nog doelmatig.
Met de opdracht van de dirigent “we mogen best wat doorspelen want het geluid moet het water over” hebben we een leuk uurtje muziek gemaakt en we oogstten veel waardering van het publiek. Kon ook niet anders want ons repertoire was veelzijdig, herkenbaar, zeer divers en aantrekkelijk, al zeggen we het zelf. In het publiek zaten meerdere bekenden, echte muziekkenners en na afloop hoorden we alleen maar positieve opmerkingen. Dus… we gaan volgend jaar gewoon weer terug.