Uitwisseling met de Meijerij in Moergestel

Vandaag (23 april) was het de beurt aan ons om op bezoek te gaan bij “de Meijerij”. Dus allemaal in de bus van Wouter en op naar Moergestel. We kwamen in een mooie zaal met een gelijkvloers podium (contradictio in terminis…) en een prima akoestiek. Omdat we als eerste mochten spelen konden we ook vlug nog wat stukjes doornemen, nog wat oefenen want onze dirigent moest even de instrumenten horen met een paar oren die dicht zaten en dat valt dus niet mee. En dat oefenen deden niet alleen wij maar ook de mensen van het licht in de zaal. Voordat we goed en wel de eerste concertnoten bliezen hadden we al een complete lichtshow gehad maar uiteindelijk kon toch iedereen zijn muziek lezen.
Onze voorzitter, de enige overgebleven mannelijke altsaxofonist, kondigde zoals gebruikelijk onze nummers aan en hij had zich weer goed ingelezen en in het bijzonder geoefend op zijn vreemde talen. Dat was wel te horen aan zijn uitleg van onze medley “Vive la France” waarbij hij moeiteloos alle Franse titels opdreunde. Ik denk dat we maar eens een Turkse medley moeten gaan instuderen… ?
We hebben een goed concert gegeven, het liep soepel, er werd dynamisch gespeeld en onze solist op trompet vertelde na afloop dat hij best tevreden was: “ik heb meer goeie noten dan foute gespeeld…” Hoezo, had hij iets gemist dan? En onze dirigent was nauurlijk zéér tevreden; kon ook niet anders want er was iets met zijn oren… ?.

Onze voorzitter nam vanaf hier het stokje over want de bovenste schrijver moest vlug naar huis om te voorkomen dat de kleinkinderen met oma het huis in “oorlogsgebied” zouden omtoveren…

Na de pauze, waarin wij alvast onze instrumenten konden inpakken om daarna een lekker drankje te nuttigen, kondigde de voorzitster het optreden aan van het Regionale Seniorenorkest “De Meijerij”. Vervolgens kreeg presentator Cees Seegers het woord. Van elk nummer gaf hij een leuke toelichting, zodat iedereen in de zaal te horen kreeg wat het verhaal achter ieder muziekstuk was.
De dirigent en zijn muzikanten brachten een afwisselend programma met onder andere filmmuziek van Ennio Moricone , Braziliaanse samba en de voor ons niet onbekende Brabant Fantasy die wij ook nog ooit hebben gespeeld. Ook The Lion King, waar wij onze tanden ook op stuk gaan bijten, kwam voorbij. Al bij al een mooi optreden van dit orkest, waardoor de aanwezigen een boeiende muzikale middag hebben beleefd met Seniorenorkest Groot Someren en het Regionale Seniorenorkest “De Meijerij.”
Ook de “derde helft” was heel gezellig. De muzikanten hebben aardige gesprekken met elkaar gevoerd en zijn wat meer van elkaar te weten gekomen. En dat alles onder het genot van de nodige drankjes. Immers de meesten van ons hoefden niet zelf te rijden. Want klokslag half zes stond de rode bus van onze sympathieke Wouter, die altijd voor ons klaar staat, weer op ons te wachten. Zo kwam een einde aan toch weer een gedenkwaardige ervaring en dus zullen wij goede herinneringen overhouden aan dit uitwisselingsconcert in Moergestel!