Optreden voor KBO in de Ruchte

KBOOp 17 augustus vorig jaar hadden we ons optreden voor de KBO van Someren bij de molen aan de Donk. Weet u het nog? De hele maand mooi weer maar die dag kreeg KBO een heel andere betekenis, namelijk “Keiharde Bui Onderweg” want er viel me toch een plens regen op de tentjes en we zijn toen maar vroegtijdig en behoorlijk nat gestopt met ons optreden. Wél met de belofte dat we ons optreden een keer zouden komen herhalen.
Nou, vandaag 7 februari, was het zover; we zaten allemaal flink opgedroogd op het podium van de Ruchte en buiten scheen volop de zon… De zaal zat vol met belangstellenden die eerst nog een lezing hadden gehad van een dieetgoeroe die ik op het laatst nog iets hoorde vertellen over de samenstelling van ouderwetse pindakaas, al dan niet met palmolie en waarin je moest blijven roeren want anders kwam de olie bovendrijven… Afijn, het zal wel zo zijn maar gelukkig, rond de klok van 15:00 uur konden wij het podium op.KBO 1 Klein

Onze werkgroep “transport en podiumopbouw” had al het nodige voorwerk gedaan want alle slagwerk en stoelen stonden al keurig gepositioneerd dus we waren “allen snel gezeten” zoals dat in deftige termen heet.
Nadat de KBO-voorzitter ons had verwelkomd met haar natte kant van het bovenstaande verhaal kreeg onze voorzitter het woord. Eerst legde hij uit dat hij als enige man tussen zeven vrouwen met altsaxen gedwongen was zich nederig te gedragen en aansluitend kon hij onze muzieknummers aankondigen.

 We hadden een leuk en kennelijk ook voor het publiek aangenaam programma want er werd flink geapplaudisseerd en op enig moment klonk er zelfs een striemend waarderend fluitje…
We hebben zonder pauze gespeeld en na afloop konden we in de foyer de reacties peilen. Nou, wees gerust, ze waren alleen maar positief! Zelfs “Och, wanneer komde gullie weer trug want ut wàr toch zo skôn…”. Dus Activiteitencommissie, grijp je kans!          (Foto’s: Eric Driessen)