Caratconcert 24 juli 2022

Carat 2022 Miniatuur

Nagenoeg de gehele bemanning van het “cruiseschip” uit Ni-jwieërt, inclusief roeiers, was deze zondag afgereisd naar Helmond om daar muziek te maken vanuit de vijver in het Warandepark. Alleen het twee-sterren-roeptoeter-kompas was er niet bij maar hij had zijn zoon wel meegestuurd, maar daarover later.

Het was behoorlijk warm zo rond 14:00 uur, om niet te zeggen heet en een deel van de muzikanten zat met de rug in het zonnetje, nou maak er maar ZON van. En die scheen zo fel dat men aan die kant geen bril nodig had om de muziek te kunnen lezen…
Er was ook publiek, bijna allemaal verstopt onder blauwwit gestreepte paraplu’s die nu dienst deden als parasols maar het was minder druk dan andere jaren, kennelijk om meerdere redenen zoals de warmte, de Formule 1 van Frankrijk en de finish van de Tour de France. Maar dat weerhield ons er niet van om een stevig concertje te produceren.
Het was een herhaling van de nummers die we vorige week ook in Nederweert speelden maar dan zonder de zangnummers en zonder de eerder genoemde roeptoeter maar die vacature werd op prima wijze ingevuld door onze voorzitter; lees het vorige bericht hieronder om het repertoire te kunnen terugzien.
Ook de solisten waren weer in vorm; dit keer van Seniorenorkest Groot Someren “onze” Jan Heesmans en bij Harmonie Pro Musica “hun” Ruud Waulthers, inderdaad zoon van… die bij Despacito respectievelijk op trompet en altsax de solo’s voor hun rekening namen, heel mooi gespeeld!
Een goede bekende van ons heeft van enkele nummers geluidsopnamen gemaakt, geloof het of niet ?: “When you believe” en “Bella Ciao” worden mogelijk op YouTube gezet. Mocht dat inderdaad gebeuren dan krijgt u een melding via deze website.
We gaan nu het water voorgoed verlaten en maken ons op voor de volgende uitwisseling, mogelijk een soort “boerenmertconcert” in Beek en Donk op 22 oktober aanstaande. Kijk in de agenda voor alle andere activiteiten die daarvoor nog plaatsvinden.