Caratconcert augustus 2010

Pluvius dreigde ons optreden te verstoren maar toen Seniorenorkest Groot Someren het podium betrad brak onmiddellijk de zon door. Kan ook haast niet anders met zoveel zonnetjes in het orkest zelf!
Er was volop publiek dat genoot van een zeer gevarieerd optreden. Er werd geopend met een stevige Russische mars waarna direct het goed in het gehoor liggende Daheim in Böhmen werd gespeeld. De twee solisten die dit keer de taak van twee “gehandicapten” moesten overnemen deden dit met overtuiging. En wij kunnen het weten want de ontbrekende muzikanten op deze middag zaten in het publiek kritisch te luisteren… Met enkele medleys uit de 60-jaren en Spaanse en Brabantse volksmuziek werd het publiek aardig vermaakt en zij wist dit ook steeds met een flink applaus te waarderen. Met de mars Jübelklänge werd een uur luisterplezier afgesloten.
Er zit een bijzonder goede akoestiek in het paviljoen en daardoor kwamen verschillende instrumentgroepen goed uit de verf. De solo’s van de hoorns werden met overtuiging en mooi gedragen gespeeld, de solo- en de signaaltrompetten plaatsten vlijmscherp hun muzikale accenten en de complete slagwerkgroep hield het geheel strak op orde! En met alle andere instrumenten erbij klonk het geheel “vol” en was het aangenaam om naar te luisteren. Seniorenorkest Groot Someren heeft absoluut een eigen plaats met een eigen geluid veilig gesteld in deze reeks concerten. Kijk voor een indruk van de middag onder de knop FOTOALBUMS rechts boven in uw scherm.