Jubileumfietstocht naar Meijel

Donderdag 29 juli 10.30 uur. Een record aantal deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht naar Meijel staan gepakt en gezakt klaar voor ongetwijfeld weer een verrassende tocht. Iedereen weet immers waar Meijel ligt, maar voor Thieu Maas en zijn medeorganisatoren is dat juist weer een extra uitdaging om ook nu weer een enorme omweg te bedenken. De meegebrachte regenpakken, poncho’s en andere slecht weer attributen blijven in de tassen als we vanaf De Ruchte vertrekken. Zoals te verwachten, gaan we in ieder geval voorlopig, precies de verkeerde kant uit. Als dit de weg naar Meijel moet zijn, hebben ze die plaats in het afgelopen jaar kennelijk heel ergens anders neergelegd! Via allerlei wegen die zelfs voor doorgewinterde Somerenaren nog onbekend voorkomen, leidt de tocht door mooie natuurgebieden naar Lierop (“Hadden we net zo goed hier kunnen opstappen” aldus enkele Lieropse leden) en vandaar via de nieuwe brug van de 1e categorie naar Asten.
Als je dan vervolgens denkt: “Nou weet ik weer waar ik ben,” doemen de volgende onbekende weggetjes alweer op en gaat de club als een lang lint via Ommel naar de eerste stop: het dierenpension De Diesdonk van Theo en Hanneke van de Vossenberg. Daar worden we hartelijk ontvangen met koffie en thee. Iedereen heeft inmiddels flink honger gekregen van het fietsen en dus worden de meegebrachte broodjes smakelijk opgepeuzeld. De organisatoren hebben deze stop overigens prima gepland, want we hebben nog maar net de fietsen geparkeerd, of het begint hard te regenen. Na de lunch, inmiddels is het ook alweer droog geworden, krijgen we in twee groepen een rondleiding in en rondom het dierenpension (tot groot genoegen van Rien van de Voort!). Wat vooral duidelijk wordt, is de enorme inzet en toewijding waarmee Theo en Hanneke hun poezen, cavia’s, konijnen, ezels en zelfs ratten verzorgen. En dat 11 maanden per jaar en 7 dagen in de week! In zijn dankwoord voor de plezierige ontvangst, spreekt Thieu dan ook zijn waardering uit voor hun werk en overhandigt hen een envelop met een donatie voor het chimpansee project waarvoor Theo en Hanneke zich in Afrika inspannen.
Verder gaat de tocht , op naar de volgende uitdaging. Die ligt natuurlijk weer de nodige kilometers verder, hetgeen vooral te merken is aan de protesten vanuit het zitvlak. Een doodlopend weggetje voert ons naar een heuse golfclinic. De dames tegen de heren. Het team dat met het minste aantal slagen een balletje in een emmertje weet te “putten,” heeft gewonnen. In een zinderend spannende wedstrijd blijken de dames uiteindelijk met één punt verschil de sterkste te zijn. Een prachtige prijs is hun beloning: met z’n elven mogen ze een jaar lang genieten van een halve liter wijn! Proficiat dames!
Tijd voor de volgend etappe. De getergde onderkanten van diverse leden beginnen aan de volgende beproeving. Zullen we nog wel voor donker in Meijel aankomen? Maar plotseling zien we bij het uitkomen van een bocht het gastvrije huis van Beate en Jan voor ons liggen. Dan is het leed gauw geleden. In hun prachtige tuin worden snel de tafels en stoelen opgesteld en dan is het tijd voor de langverwachte verfrissende drankjes. Natuurlijk geven we dit jaar weer een concert, maar het is zo mooi, dat we blij zijn, dat we alleen onze trouwste fans als toeschouwers hebben. Maar de voortreffelijk verzorgde barbecue maakt gelukkig alles weer goed. Natuurlijk worden onze gastheer en gastvrouw feestelijk bedankt voor hun gastvrijheid in de afgelopen 10 jaar. Wij zullen Beate en Jan missen en zij ons ook!
De terugweg verloopt voorspoedig (afgezien van de klapband van Henk) en na een gezellige borrel in een café in Heusden gaat iedereen voldaan naar huis en mogen we terugkijken op een geweldige jubileumfietstocht. Thieu, Jeu en Jan, namens ons allemaal: hartstikke bedankt!! Kijk voor foto’s onder de knop FOTOALBUMS.