cc2

Concerto Grandioso

cc2“Ik heb genoten….” en “Wat een mooi afwisselend programma” zijn slechts enkele van veel gehoorde superlatieven over het optreden van zaterdagavond 10 november. Het is een verrassend goed optreden geworden en verrassend in die zin dat niemand had verwacht dat in zo’n korte tijd een zo mooi en ontspannen programma kon worden gebracht.
Er is voor ons seniorenorkest dan ook een stressvolle en erg drukke tijd aan vooraf gegaan; er moest flink worden gestudeerd en de tijd van voorbereiding was erg kort, slechts drie maanden. We moesten in die tijd tien (10) nieuwe nummers instuderen en dan ook nog deels met koor en twee solisten. Maar onder begeleiding van onze dirigent Roger Cobben, iemand met zoveel zelfvertrouwen en uitstraling, zit elke muzikant op het puntje van zijn stoel. En natuurlijk verloopt op zo’n avond niet alles vlekkeloos en wordt er zo hier en daar een nootje of maatje gemist, maar een kniesoor die daar op let. Het ging om het geheel en dat is er prima uitgekomen.
Ook het koor en de dansgroep kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Het koor heeft ook een zeer afwisselend repertoire gebracht wat goed uit de verf kwam en de dansgroep heeft op in het oog springende wijze laten zien wat zij in hun mars hebben. Maar een dubbel schouderklopje gaat naar de solisten van de avond, Mariëtte Driessen en Albert van Lanen. Met hun optreden hebben zij extra glans aan de avond kunnen geven en hebben zij het publiek bijzonder aangenaam verrast; dat beloonde hen dan ook steeds met een warm applaus.
In zijn slotwoord dankte onze voorzitter (een zingende dissident in ons orkest met een zwart overhemd en soms grijze sokken…) alle deelnemers, maar vooral ook alle personen die op de achtergrond een belangrijke rol spelen op zo’n avond, zoals licht en geluid en personeel van de Ruchte. En bloemen waren er natuurlijk voor de dirigenten Roger Cobben van het orkest, Jacques Merkx van het koor Estrade en Maria van Gastel die niet alleen de Dansgroep Experience leidde maar tevens de regisseur van de hele avond was, waarna met een uit volle borst door iedereen meegezongen Funiculi Funicula de avond werd afgesloten.
Er is een album aangelegd met de foto’s die door Piet van de Rijt van Siris zijn gemaakt – zie FOTOALBUMS