PPconcert_2012

Druk muzikaal weekendje

PPconcert_2012Op zaterdag 3 november vond in gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop het tweede Pracht Paren Concert plaats. Ook ons Seniorenorkest o.l.v. Roger Cobben was hierbij weer aanwezig.
Er waren bijna 50 echtparen uit de gemeente Someren, die al vijftig of zestig jaar getrouwd zijn. Zij werden door burgemeester Veltman ontvangen en door Eric Driessen keurig op de foto gezet. In zijn toespraak keek de burgemeester nog even terug op enkele markante gebeurtenissen uit de jaren waarin de bruidsparen getrouwd waren en dan kom je erachter hoe snel de tijd voorbij vliegt…
Ondanks dat we 10 muzikanten misten op belangrijke plaatsen verliep het optreden niet slecht maar wel ‘verrekte’ snel, want van Spanish Fever kregen we allemaal “de bibbers”… Daar moet nog even flink op geoefend worden. Wel mag hier even gezegd worden dat de klarinetten de loopjes van Olimpica heel erg goed gespeeld hebben! Ere wie ere toekomt.
De derde editie van het Pracht Paren Concert in 2013 zal in gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide worden gehouden.

Nou, het uniform kon aan de kapstok blijven hangen en het overhemd over de stoel, want de volgende morgen moesten we alweer in de kerk in Someren-Heide spelen, nu o.l.v. Theo Mellema. Een heel ander optreden natuurlijk, zonder Spanish Fever, maar met mooie koralen. En bij Theo gaat het heel specifiek om dynamiek en zeker in de kerk. Ook nu ontbraken er diverse muzikanten maar we hebben een mooie uitvoering kunnen laten horen en iedereen was erg tevreden, ook Theo. (De foto bij dit artikel is van Eric Driessen)