Thorn1

Concurrentie in Thorn!

Thorn1Vandaag ging het naar het witte dorp aan de Maas, Thorn, het Mekka van de harmonie- en fanfaremuziek. En dat het hier chauvinisten zijn was wel te merken bij aanvang. Nog voordat we één noot gespeeld hadden kregen we van het aanwezige publiek al een daverend applaus… Onze ladyspeaker kondigde ons namelijk aan als “Seniorenorkest Groot Someren met leden uit de wijde omgeving en ook uit Limburg en dat verhoogt in ieder geval de muzikaliteit…”.
Wauw, dat ontlokte natuurlijk applaus in het Limburgse land, in het orkest begonnen er een paar te blinken en de dirigeerstok van onze Roger Cobben (uit Brunssum) groeide als de neus van Pinokkio…

Afijn, dat was al een goed begin op deze zonnige zondagmiddag, 13 augustus. We zaten op een prachtige locatie bij de Abdij van Thorn, ook wel de Stift van Thorn genoemd, onder een enorm opgespannen en 800 kilo wegend zeildoek; kijk maar eens naar de foto’s. Niet alleen zit je daar droog en beschermd tegen het zonlicht maar er zit ook nog eens een fantastische akoestiek onder. En dat betekende dat we heel goed onze dynamiek zouden kunnen laten horen. Nou dat is aardig gelukt.
Met ‘Wien bleibt Wien’ werd de muzikale middag stevig ingezet met als gevolg dat her en der de terrassen begonnen leeg te lopen en het bij ons steeds drukker werd… We hadden dan ook een zeer afwisselend en luchtig programma met diverse muzieksoorten, van Mexicaanse ritmes tot en met Zuid Amerikaanse tango’s, van stevige Sousa marsen tot en met luchtige walsjes en met als klapper onze Jubileum Medley. Thorn3Daar tussendoor lieten we nog een adelaar rondvliegen met een spanwijdte van twee meter (aldus onze lady speaker) en hebben we met “Free World Fantasy” een mooi concertstuk gespeeld. En het publiek heeft bijzonder genoten, zoals je (nu al) in enkele filmpjes op Facebook kunt zien. Er bleken ook veel Duitsers in het publiek te zitten want na ons laatste nummer riepen die allemaal “zugabe, zugabe” en dus werd het laatste deel van de Jubileum Medley nog maar eens ingezet, waarna met een massaal “Adieu” deze fantastische middag werd afgesloten.
Kijk verder naar het fotoalbum met foto’s van Piet Berkers. In de tijd van de fotorolletjes zou ik er hooguit 36 gekregen hebben maar in dit digitale tijdperk werden het er 155 (!) Ze worden allemaal bewaard maar op de site komt een leuke sortering te staan. Piet, bedankt!
Klik HIER voor een korte filmimpressie.