Efteling1

Efteling heeft nieuwe attractie!!

Waarschijnlijk lag het aan ons dat het op deze woensdag zo abnormaal druk was in de Efteling en hordes bezoekers aangenaam werden verrast met onze optredens.
We schrijven woensdag 2 augustus 2017 en het kon ook niet uitblijven: onze roem snelt ons vooruit en zelfs een van ’s werelds meest gerenommeerde attractieparken biedt ons een podium op een van de meest interessante punten van hun park: bij “het Witte Paard”! Efteling1Gelukkig zijn wij, genderneutrale mensen uit Someren en omgeving, bekend met het fenomeen “het Witte Paard” dus was een optreden voor de meesten van ons hier gewoon een hele fijne vorm van ontspanning. En een ontspannen optreden hebben we ervan gemaakt.
Onder leiding van onze “onvolprezen dirigent” Roger Cobben (onze lady speaker weet ons altijd weer te verrassen…) hebben we een heel leuk, afwisselend en vooral ontzettend goed klinkend programma van muziekstukken gespeeld. Dat begon al met “O Vinthino” dat werd aangekondigd in de stijl van de Efteling met “de heks achter de pauken”. Nou, mocht dat zo zijn dan hebben wij een hele lieve, knappe en enthousiaste “heks” achter de pauken staan, die zo in het Sprookjesbos mag gaan logeren! En die “heks” is blijkbaar ook zo geliefd bij de baritons dat die een halve maat eerder aan haar deurtje wilden kloppen, zoals in het sprookje “De Bremer Straatmuzikanten” waarbij een ezel ontsnapt aan zijn dirigent, ik bedoel zijn baas!! En dan verwacht je bij een van de volgende nummers dat “Holle bolle Gijs” in het orkest wordt aangekondigd maar dat bleef gelukkig toch achterwege…
Het was gewoon geweldig genieten tijdens de twee optredens, onderbroken door een lunchpauze met onder andere een fipronilarme maaltijdsalade (zie fotoalbum). Het orkest was weliswaar niet compleet vanwege vakantie of ziekte, of vanwege het leeftijdsgebonden-niet-meer-reizen-verschijnsel of tandarts gerelateerde blaasverboden, maar het publiek, dat in drommen voorbij kwam en massaal foto’s en video’s maakte, gaf alle orkestleden het gevoel dat ze uitstegen boven de aantrekkingskracht van zelfs de meest innoverende attracties op het park. Zo was tijdens ons optreden de wachttijd bij de nieuwste attractie “Symbolica” gereduceerd tot vijf minuten en kon het “Witte Paard” de drukte niet aan!Efteling2 Soit, misschien alleen mijn beleving maar daarin kwamen wel meer verschijnselen voor, zoals het kortstondig vliegen van een “Dompfaff” op één vleugeltje en een Ave Maria die in haar grot even over een ongelijk liggend tegeltje struikelde…
We hebben ons dagje uit beleefd met (de meeste) partners, allemaal samen in de bus. Er werd weliswaar niet gezongen maar volop gekeuveld, zowel op de heenweg als op de terugweg. En mooi om 18:00 uur kwamen we aan bij de vaste landingsplaats van onze Activiteitencommissie, van Oosterhout in Lierop. En zoals gebruikelijk (zie vorige verslagen en foto’s) stond hier een heerlijk, uitgebreid, warm- en koud buffet voor ons klaar. Kijk maar eens naar de foto’s.
Er zou nog veel meer over deze dag kunnen worden geschreven maar bekijk het fotoalbum en alle herinneringen komen bij je terug. Van enkele muzikanten heb ik extra foto’s gekregen die op het fotoalbum zijn aangevuld. Daarom staan mogelijk Eftelingfoto’s na het ‘buffet’ bij van Oosterhout, maar dat mag geen probleem zijn voor de herbeleving van deze prachtige dag.
Activiteitencommissie: “hartstikke bedankt” namens alle deelnemers op deze dag!!!
En nu maar wachten op de eerstvolgende uitnodiging – zal wel van Disneyland Parijs komen…