Maastricht1

Een dagje uit naar Maastricht

Maastricht1In het kader van het 25-jarig jubileum reist ons orkest op zaterdag 18 juni naar Maastricht. Om half 11 is de dubbeldekker aardig vol, want bijna alle leden inclusief aanhang gaan mee en dit betekent een gezelschap van 77 personen. Het is half 12 als we arriveren bij hostel Stayokay aan de oever van de Maas. We worden ontvangen met koffie met echte Limburgse vlaai, niet alleen qua smaak maar vooral ook qua formaat.
Om 13.00 uur stapt het hele gezelschap in twee schoolbussen voor een rondrit door de stad en omgeving. En het heeft inderdaad iets van een schoolreisje, want zeker achter in de bus wordt soms slecht geluisterd naar de juffrouw… Een gids vertelt namelijk erg enthousiast over haar stad. We passeren het Gouvernement, het markante provinciehuis van Maastricht. We komen langs de overbekende Sfinx-fabriek en de Enci. Af en toe een fikse regenbui, maar wij zitten gelukkig lekker droog. Het gaat door het Jekerkwartier en langs de mergelgrotten van de St. Pietersberg. We maken even een klein uitstapje naar België en langs het geboortehuis van André Rieu. Om half 3 stopt de schoolbus aan de rand van het Vrijthof, want daar moeten we zijn voor het volgende onderdeel van het programma.Maastricht2 En dat wordt het hoogtepunt van deze feestelijke dag, musiceren op de kiosk.
Het Vrijthof wordt omzoomd door overdekte en verwarmde terrassen, die redelijk bezet blijken. Maar helaas nodigt het weer deze dag niet echt uit tot flaneren over het plein. Als we om 15.00 uur beginnen aan ons concert, regent het zelfs pijpenstelen. Maar gelukkig klaart het snel op en vormen zich groepjes mensen op het Vrijthof, die aandachtig naar onze muziek luisteren. Er wordt zelfs gedanst op de klanken van Spanish Fever. In ongeveer anderhalf uur brengen we 17 nummers ten gehore. En natuurlijk wordt het concert op deze fraaie locatie afgesloten met de overbekende melodieën van André Rieu. Een dankbaar applaus van het publiek getuigt van een succesvol optreden. En voor ons is het, ondanks de kou die langzaamaan tot op het bot gevoeld wordt, toch een feest om hier te mogen spelen.
We begeven ons vervolgens naar Theater aan het Vrijthof voor het diner. Een uitstekend buffet wacht ons daar en ook aan drankjes geen gebrek. Onze activiteitencommissie, Nicole, Jacques en Hans, verdient een groot compliment voor de organisatie van deze dag! De aftrap voor de viering van 25 jaar seniorenorkest! (tekst: Koos van de Mortel)  – zie ook fotoalbums.