25 jarig bord

Een hele avond genieten…

25 jarig bord
Met een overdonderend en imponerend “Also sprach Zarathustra” werd zaterdagavond ons Jubileumconcert geopend, waarbij de pauken met mokerslag-triolen werden geteisterd! Maar kwaliteit houdt stand en zo ook deze drie nieuwe pauken, die werden geschonken door ONA en voor het concert ook officieel werden onthuld.
Ruim 300 fans hadden de weg naar de Ruchte gevonden om te komen horen en zien wat het Seniorenorkest Groot Someren, onder leiding van Roger Cobben, in 25 jaar had bereikt. En men werd absoluut niet teleurgesteld. Nadat onze voorzitter iedereen had verwelkomd en Sponsoren en Vrienden had bedankt werd de presentatie overgenomen door Ad van Seggelen met zijn “kinderen” en gingen we van start met “Where Eagels Soar”, welk muziekstuk werd begeleid door prachtige filmbeelden die werden geregisseerd door Jan Peters, onze volgende klarinettist. Alle muziekstukken werden trouwens door hem continu voorzien van beeldmateriaal op het grote podiumscherm, zodat de aandacht van het publiek op allerlei manieren werd getrokken.

Maar er was nog meer aandacht nodig: voor een prachtig optreden van Diede van den Heuvel, die enkele ballades zong, waaronder “When You Believe” en “The Rose”. En een evenzo mooi optreden van zanggroep ’t Akkoord, die met onder andere “Music” van John Miles lieten horen wat ze in hun mars hebben.
Maar dat was nog niet alles; tijdens de “André Rieu Walsmedley” werd het publiek getrakteerd op een wervelende dans-act van het danspaar Roeland en Fauve Schelfhout, die in een prachtige outfit voor het podium doorzweefden…

PAUZE: iedereen kan in de foyer even bijkomen van alle verrassingen en de lovende kritieken zoemen al in het rond, terwijl het tweede deel nog moet komen…
En ook dat loopt als een trein, muziek van het orkest met “Free World Fantasy”, een schitterend gedanste Paso Doble op het gelijknamige muziekstuk “Pasodoble Flamenco”, een welhaast in trance gezongen “Gabriella’s Song” uit de film “As it is in Heaven” en enkele voor het publiek zeer herkenbare en meegezongen stukken waaronder “Brabant” van Guus Meeuws en het “Hier heur ik thuis” van Gerard van Maasakkers.
Maar dan moet de klapper nog komen! Speciaal voor ons 25-jarig jubileum werd door Jef Bakermans de “Jubileum Medley” geschreven, een muziekstuk van ruim acht minuten met allemaal bekende melodieën, die door alle zangers én door het publiek massaal werden meegezongen!
Kortom het is een geweldig feest geworden. Iedereen was enthousiast over het afwisselende programma en de prima uitvoeringen en het publiek beloonde dat met een staande ovatie!!
Door het Bestuur van de Ruchte werden we op voorhand al getrakteerd met een gratis ter beschikking gestelde zaal en techniek voor een optreden in komend jaar (of wat later…); een prachtig cadeau waar het orkest graag gebruik van zal maken.25 jaar vpag
En het publiek werd aan het einde nog eens aangenaam oecumenisch verrast door “Pastoor Pecunia” die met zijn beide “misdienaars” een collecte hield voor ons orkest… En dat iedereen zeer tevreden was bleek wel uit de gulle gaven, waarvoor hier alvast hartelijk dank namens alle leden en speciaal onze penningmeester!
Er is heel veel te vertellen over deze schitterende muzikale avond maar als u de foto’s bekijkt zult u meer herkennen dan hier geschreven kan worden. Piet Berkers heeft ervoor gezorgd dat we een prachtig fotoalbum kunnen publiceren en een deel daarvan kunt u ook al zien op SIRIS als u HIER klikt.
Iedereen bedankt voor de organisatie, de inzet en de ondersteuning op alle momenten in aanloop naar deze geweldige uitvoering. En we zijn er nog niet, want aanstaande zondag 9 oktober zijn we te gast in de kerk van Lierop voor de opluistering van de H. Mis en diezelfde middag is onze receptie in Hotel Centraal in Someren-dorp. Op zondag 11 december zullen we ons Jubileumjaar afsluiten met het 3-generatieconcert in Someren-Eind en ook dat belooft een hele happening te worden.
Geniet van de foto’s en we hopen u allemaal aanstaande zondagmiddag terug te zien in Hotel Centraal!