logo 25jr 2

“Eenheid in verscheidenheid”

logo 25jr 29 oktober: een zonnige zondagochtend en allemaal op weg naar de kerk Heilige Naam Jezus in Lierop want daar start vandaag onze volgende Jubileumviering. Pastoor Jan Zwirs en “onze” dominee Eline van Iperen hebben samen een Oecumenische dienst in elkaar gezet en wij mogen met ons seniorenorkest het geheel muzikaal ondersteunen. Maar we zijn niet alleen: ook Diede van den Heuvel is weer van de partij en zingt haar prachtige ballades en onze trompettist Jan Heesmans begeleidt samen met organist Jack Swaanen de liederen die door alle aanwezigen uit volle borst worden meegezongen!

De dienst zat prachtig in elkaar en in zowel de Lezingen als in de Overwegingen ging het over “Eenheid in Verscheidenheid”, met als rode draad de muziek. Prachtig gevonden en prachtig verwoord.
Onder het genot van koffie en thee met “eigen baksels” wordt deze dienst beëindigd en zoeken we allen onze weg naar Hotel Centraal, want daar wordt deze feestelijke dag voortgezet.

25j Jubilarissen1
Eerst een aperitiefje, dan een koffietafel en aansluitend het huldigen van onze jubilarissen. Ditmaal zijn er vier jubilarissen die vanaf de oprichting van het seniorenorkest in 1991 lid zijn, dus 25 jaar!
Onze voorzitter spreekt ze allen apart toe en zet ze even, in het bijzijn van hun partners en familieleden, in het welverdiende zonnetje: Piet van Dongen (zittend), Broer van de Voort (midden), Antoon Maas (links) en Jeu Jenneskens (zie foto van Eric Driessen). Behalve als muzikant hebben ze alle vier ook op andere wijze hun sporen verdiend bij het orkest, als voorzitter, secretaris of penningmeester en met een boeket bloemen en een passend cadeau worden ze gehuldigd.
De tijd vliegt voorbij en het is al tijd geworden voor de receptie. Langzaam stromen de bezoekers binnen, veel bekenden en veel leden of bestuursleden van andere verenigingen. De burgemeester houdt een korte toespraak en memoreert aan het belang van ons orkest voor de gemeenschap en Mannenkoor de Nachtegaal verzorgt een kort optreden met een toespraak van hun voorzitter, die “niet onder dwang van zijn echtgenote” de juiste dingen over ons orkest uitspreekt!!
Het is een bijzonder fijne dag geworden en we kijken nu al weer uit naar het laatste spektakelstuk in dit Jubileumjaar, het 3-generatieconcert op zondag 11 december in d’n Einder in Someren-Eind.
(Er is al een album gemaakt met de foto’s van de receptie, gemaakt door Koos van de Mortel en Eric Driessen).