PPC 2016

Pracht Paren Concert 2016 Lierop

PPC 2016Het is alweer de zesde keer dat we vandaag, op 15 oktober, aangetreden zijn voor het Prachtparen Concert. We zijn weer terug in Lierop, in de Vurherd. Bijna alle “bruidsparen” waren met aanhang aanwezig en voor dit concert waren de echtparen uitgenodigd die tussen 1 november 2015 en 15 oktober 2016 vijftig, zestig, vijfenzestig of zeventig jaar getrouwd waren. Het ging nu om 85 echtparen. Hiervan waren acht echtparen 60 jaar getrouwd, twee echtparen 65 jaar en één echtpaar zelfs 70 jaar getrouwd. Alle overige echtparen waren 50 jaar getrouwd en daarvan waren natuurlijk de meesten vertegenwoordigd.

We hebben het feestje geopend met een aantal goed in het gehoor liggende nummers en ondertussen werden de “bruidsparen” op de foto gezet in een aparte zaal. Onze dirigent Roger Cobben had ons bij het eerste nummer al toegefluisterd: “beheerst en mooi spelen” en dat lukte heel aardig! Het enige wat hij moest doen was somtijds met zijn handje het “minder, minder” gebaar maken (doet me trouwens aan Wilders denken…) en daar werd goed op gereageerd. “Meer, meer” hebben we geloof ik niet gezien…
Toen was het de beurt aan de Burgemeester om het officiële openingswoord uit te spreken en de aanwezige paren te feliciteren. Maar vooraf deed hij nog even kond (komt van het werkwoord “verkondigen”) van het feit dat wij dit jaar ons 25-jarig jubileum vieren, een mooi concert hebben gegeven en op belangrijke evenementen, zoals deze, steeds trouw aanwezig zijn. En dat werd door het publiek met een applaus gewaardeerd.
En zoals altijd blikt de Burgemeester terug op het “50-huwelijksjaar”, nu dus 1966. Het jaar waarin prinses Beatrix trouwt met Claus van Amsberg en de rijtoer werd verstoord met een rookbom, het jaar waarin het bouwvakkersoproer plaats vond en het gebouw van de Telegraaf werd bestormd vanwege “foute” berichtgeving. Het jaar ook waarin D66 werd opgericht en het kabinet Cals-Vondeling ten val werd gebracht door de KVP. Weet u het nog: de “nacht van Schmelzer”. Maar er gebeurden ook leuke dingen: wat te denken van de opening van de Coentunnel door Koningin Juliana of de Surveyor 1 die op de maan landde en de eerste foto’s doorstuurde? Of Engeland die voor eigen publiek de wereldtitel won door (toen nog) West-Duitsland na verlenging met 4-2 te verslaan in de finale van het WK voetbal… Dat laatste vertelde de burgemeester allemaal niet maar ik zet het er maar even bij zodat jullie het niet vergeten!!
Na zijn toespraak was het weer de beurt aan ons om nog wat nummers te spelen, maar niet voordat de presentator van deze dag, Jan Driessen, ons nog even in het zonnetje had gezet met ons 25-jarig jubileum. Hij had zich ontzettend goed voorbereid en prima ingelezen en gelijktijdig ons orkest uitgebreid naar 55 muzikanten! Maar… ondertussen ontbraken er twee in het orkest bij de baritonsectie, omdat ze bij de “bruidsparen” zaten! Gelukkig zagen we ze in de zaal zitten, dus ze werden niet gemist, of is het vermist?
Ons hoofd planning muziekcommissie (Ria) had weer een passend eindrepertoire in elkaar geknutseld, afwisselend, vrolijk en herkenbaar. En met onze “Jubileum Medley” waarbij volop werd meegeklapt (zingen is wat moeilijk als je 50 of meer jaren bent getrouwd… dan schijnt de jubelstemming te zijn ingestort?) besloten we ons optreden en hierna was het pauze. Iedereen kon met iedereen even “bijkletsen” en dat gebeurde volop. Maar daarmee was de middag nog niet voorbij want na ons seniorenorkest was er nog een optreden van de Koepelzangers en Mannenkoor A Capella uit Lierop. Verder was er een ludiek optreden van De Buurmannen en tussen alle optredens door was er weer tijd om met elkaar te buurten en begaven de Burgemeester, zijn vrouw en ook de wethouders zich onder de feestende echtparen. Ondertussen werden er oorspronkelijke trouwfoto’s en actuele foto’s vertoond van de aanwezige paren. Het was weer een geslaagde dag, voor allen!  Klik HIER voor de foto’s van Eric Driessen die ook op Siris gepubliceerd zijn.