IMG 0136a

Een natte fiets toch(t)

IMG 0136aWat een zonnig optreden had moeten worden in de buitenlucht van het centrum van Someren-Heide werd een geslaagd binnenoptreden in zaal Heidehof. Want toen op het terras de plaats van de dirigent en de opstelling van de lessenaars bijna was uitgepuzzeld tussen de coniferen, taxushagen en verdwaalde fietsenrekken, zette Pluvius tergend langzaam de kraantjes open. Naar binnen dus en in allerijl werd de grote zaal met vereende krachten omgetoverd tot een kleine concertzaal, want de deelnemers aan de jaarlijks KBO – fietstocht verdienden een goed stukje muziek na een “natte zit”. En terwijl de eerste muziekstukken werden gespeeld “druppelden” de echte fietsers en E-bikers langzaamaan binnen.
Met een kop koffie en een stuk appeltaart en wat later de spiritualiën, genoten de toehoorders van ons gevarieerde programma wat volgens planning werd gespeeld. En voor sommige instrumentgroepen was dit even hard en geconcentreerd werken omdat ze niet voltallig waren. IMG 0147aVooral de altsaxen moesten met z’n tweeën flink aan de bak want er werden geen concessies gedaan aan onderbezetting; maar ze presteerden het om bij Spanish Fever gelijk met de rest te eindigen! En dat was een prestatie, zeker als de trommel in de tweede versnelling vertrekt…! Het kan natuurlijk zijn dat de rem op de base-drum is versleten maar als de handrem van de dirigent ook al niet meer werkt…(?) Overigens was onze slagwerkgroep (gelukkig) weer voltallig en dat zie je niet alleen, maar dat hoor je ook als bij de Spaanse muziekstukken de castagnetten weer vrolijk mee klepperen! Wat zo’n beterschapswens in een vorig bericht toch helend kan werken, nietwaar?
Het was weer een geslaagde middag, ondanks de regen en voor ons weer een goede repetitie als opmaat naar ons “grote concert” met Stage Fright in maart 2014.