Het klonk als een klok…

Op deze zonnige zondagmiddag in de Orangerie van het Klok en Peelmuseum in Asten was het fijn om muziek te maken. Allereerst mochten we allemaal gratis naar binnen en in de Orangerie stonden de deuren ook wagenwijd open (!), evenals de dakluiken die op “zonnestand” stonden om de warmte eruit te kunnen laten.
Spelen in zo’n groot glazen gebouw valt niet mee want dat geheel werkt als een enorme klankkast en dat klinkt dus als een klok, een reden temeer om maar weer eens goed te letten op de pp-tjes en de ƒƒ-jes en daar werd vandaag goed aandacht aan besteed.
Jammer dat er op dit tijdstip niet zoveel publiek op het terrein was; dat kwam natuurlijk door het weer maar ook omdat Joost Luiten op vierde dag van het Lyoness Open in Atzenbrugg met -16 aan de leiding ging (alleen voor insiders!!). Maar de mensen die wel aanwezig waren en ook nog eens speciaal in de Orangerie kwamen luisteren waren allemaal liefhebbers en muziekkenners natuurlijk, want elk nummer werd met een hartelijk applaus beloond.
Vandaag speelden we weer met onze eigen dirigent Roger Cobben maar helaas moesten we het deze dag doen zonder onze eigen Lady speaker, die deze thuiswedstrijd moest missen; maar vanaf deze site wensen we haar allemaal veel beterschap zodat ze er snel weer bij kan zijn. Haar taak werd overigens ad-hoc voortreffelijk ingevuld door Ben Spronk, die alle nummers keurig aankondigde en er ook nog bij kon vertellen uit welk land ze kwamen, maar nou is dat met titels als Sounds from Italy en Spanish Fever natuurlijk niet zo moeilijk…
Kortom, met de gratis toegang en een consumptiebon was het een goed geslaagde veredelde repetitie op een heerlijke locatie met prachtig weer! En inderdaad: Joost Luiten heeft de wedstrijd in Oostenrijk gewonnen en daar zijn ze op het Woold in Asten heel blij mee… (Foto’s beschikbaar via museum).