Toon-Riek Maas

Antoon en Riek Maas 50 jaar getrouwd

Toon-Riek MaasAls derde in het rijtje huwelijksfeesten binnen ons orkest is het de beurt aan Antoon en Riek en ook nu is het een feest met een gouden randje. De dag begint met een H.Mis in de parochiekerk in Lierop, die wij muzikaal mogen opluisteren. Hier is de akoestiek uitstekend en daarom is het altijd fijn om in een kerk te kunnen spelen. Onder de klanken van Friends for Life komen bruidspaar en familie binnen.
Het blijkt dat Antoon en Riek over een muzikaal nageslacht beschikken, want met zang en live-muziek dragen zij ook een aardig steentje bij aan deze viering.
Aan het eind van de H.Mis sprak onze voorzitter het bruidspaar toe en hij memoreerde daarbij dat Antoon al vanaf de oprichting lid is van ons orkest. Zijn speech werd gevolgd door een “Lang zullen ze leven”  dat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen en aansluitend werd de William Blueheart March ingezet.
Onze dirigent Roger besloot tot een toegift in de vorm van een schitterend gespeeld Yellow Mountains, maar was dat misschien geen goed idee? Toen de laatste tonen wegstierven, bleek de kerk leeg te zijn… iedereen was zeker buiten kijken waar die mooie bergen lagen…
Afgelopen repetitie bedankte Antoon ons voor de sfeervolle opluistering. En hij had nog een verrassing in petto. “Omdat ik de enige was van het orkest die in de kerk iets te drinken kreeg, wil ik jullie vandaag de koffie en een consumptie aanbieden!” Antoon en Riek bedankt en we kijken al uit naar de 60-jarige viering(!). (tekst: Koos vd Mortel)