Pinksteren1

Op een mooie Pinksterdag…

Pinksteren1En dat was het! Speciaal voor deze 1e Pinksterdag 2013 had onze vicevoorzitter de regen uitgezet en een stevig zonnetje besteld. De terrassen bij Hotel Centraal en het Wapen van Someren moesten namelijk gevuld worden voor de ‘mooi-weer-aanbidders’ die niet zonder een goed stukje live muziek kunnen. En dit eerste terrasconcert van het jaar werd dan ook verzorgd door ons seniorenorkest, bijgestaan door optredens van de Kersenlanders uit Mierlo en Het Akkoord, een zanggroep uit Someren-Asten. Toen de straat was afgezet konden de stoelen worden opgesteld en dat is altijd leuk om mee te maken. Met drie kapiteins op een schip kom je ook niet in de haven maar na veel overleg en argumenten over en weer stond er uiteindelijk een opstelling…

Nadat onze voorzitter het publiek had uitgelegd wat er stond te gebeuren mochten wij de spits afbijten. Nu weer onder leiding van onze eigen dirigent Roger Cobben en dan kun je toch merken dat die de zaken goed in de hand heeft. Want dan worden de pp-tjes en de ff-jes wél gespeeld zoals het moet. Alleen jammer dat het op straat altijd wat rumoerig(er) is en daar “waait” ook nogal wat muziek weg; je hoort elkaar niet zo goed en daarom moeten we die stoelenkapteins er volgende keer nog maar eens op wijzen dat we buiten echt heel erg dicht, bijna intiem, naast elkaar moeten zitten!
Maar afgezien hiervan hebben we toch een mooi stukje muziek laten horen en ons visitekaartje weer eens afgegeven. En dat mede dankzij “onze zangers” Mariëtte en Albert, die weer eens konden laten horen dat ze mooie ballades kunnen zingen en ook goed Italiaans spreken… En dat zingen gold ook voor Het Akkoord; met wat nostalgische zangnummers, waaronder enkele Nederlandstalige hits, wisten ook zij het publiek aardig te onderhouden en zo hier en daar werd er ook nog even meegezongen.
De Kersenlanders hebben hun eigen visitekaartje afgegeven en daar stond onder andere op: “hrajeme ceské a posiluje”. Dat betekent dat zij niet alleen Tsjechische muziek spelen maar ook polka’s en mazurka’s en dat hun instrumenten van een microfoontje zijn voorzien voor de versterking…(!) Ook dit was een bijzonder publieksvriendelijk optreden en alles bijeen kunnen we hier dus afsluiten met de conclusie dat we gezamenlijk weer een leuke middag hadden, zowel muzikanten als publiek. (Foto’s volgen zodra ik ze van iemand ontvang…).