bussel-web

Jan en Nelly van Bussel 50 jaar getrouwd.

bussel-webOp 10 mei mochten we voor de tweede keer dit jaar een lid van ons orkest muzikaal ondersteunen: Jan en Nelly van Bussel waren 50 jaar getrouwd! En daar zaten we dan in de Franse Straat naast Theatercafé Tante Sien… Het lijkt ver weg maar dat is allemaal in de Pandoer in Asten-Heusden, waar je een leuk feestje kunt bouwen. En dat hadden Jan en Nelly geregeld: een leuk feestje met natuurlijk veel familie maar ook met veel vrienden en daaronder zijn veel muzikanten en dus waren wij er ook!
Na een “Lang zullen ze leven” moest de voorzitter natuurlijk het bruidspaar toespreken, maar hij was niet zo goed voorbereid want hij wist niet of Jan nou trompet of cornet speelde en hij hoorde ook niet wanneer…? En waar hij zijn verhalen vandaan haalt? Ik weet het niet. Nu ging het over een hoteleigenaar die met een kastdeur onder het bed gevallen was waarna iemand een bus instormde om de chauffeur te spreken, of zoiets…(?).

Maar afijn, hierna nam de “bruidegom” het woord en in een korte toespraak liet hij merken dat hij een ijzersterk geheugen heeft. Niet alleen wist hij zich te herinneren dat hij 50 jaar geleden een bruidje had gevonden, “niet al te groot maar wel heel lief…” maar ook, dat toen in Heusden de bus stopte waaruit de complete fanfare tevoorschijn kwam, in burgerkleding en zonder vrouwen(!) maar allemaal met een Schenkelaars instrument… Temeer een aangename herinnering omdat de naamgever van deze instrumenten nu, 50 jaar later, voor het bruidspaar zat te spelen.
Onze gastdirigent van deze avond was Jan Peters en hij leidde ons door een afwisselend programma van marsen, walsen, dixieland en Spaanse muziek. Een nadeel was dat de vloer ter plaatse uit klinkers bestond en het plafond uit keiharde, brandwerende trespa. Met andere woorden: we zaten dus in een klankkast en dat was ook wel te horen; het geheel was niet “piano” te krijgen maar dat lag ook veel aan het enthousiasme van de muzikanten…(je weet hoe ze zijn als het biertje staat te wachten). Er is misschien één kasteel in Spanje ingestort maar de rest verliep zoals je mocht verwachten op een gezellige bruiloft.
Jan en Nelly: op naar de 60 en dat we jullie nog lang bij ons seniorenorkest mogen houden!