Er daar zijn we dan weer…

Herstart 08 06 MiniatuurUiteraard rekening houdend met “het Protocol” (zie ons vorige bericht) komen de muzikanten binnendruppelen. Onze voorzitter mag in levende lijve de bok weer op en ooh, wat zijn we daar blij mee!

Ook onze dirigent mag weer! Hij heeft zijn vrije tijd goed gebruikt als ik het zo mag zeggen; hij heeft een nieuwe partner en die wil altijd met hem mee…

De dag van de waarheid was dus op dinsdag 8 juni en het was fijn dat al 39 leden aanwezig waren. Er waren twaalf afzeggingen met uiteraard goede redenen. Onze voorzitter stapte weer kwiek op de bok en iedereen wordt natuurlijk hartelijk welkom geheten, in het bijzonder onze nieuwe leden. Aansluitend liet hij alles zo´n beetje de revue passeren. Laten we zeggen dat ieder huisje zijn kruisje heeft gehad in het achter ons liggende jaar en er zijn er natuurlijk ook nog die het nog dragen. Voor hen als eerste allemaal van harte beterschap.
En dan komt dus het uur van de waarheid want de dirigent wil weten of er nog muziek in de club zit en wil zo snel mogelijk van start: hij staat te popelen. Hij heeft zelfs zijn nieuwe partner overgehaald om met ons mee te komen spelen (dwarsfluit) en zo kan zij natuurlijk meteen een oogje op onze charmante dirigent houden…
Het valt gelukkig mee, tenminste dat zegt de dirigent, maar we moeten er wel weer even goed ons best voor gaan doen om het niveau weer op te krikken. Maar dat alle leden weer in hun element zijn, dat ze weer samen muziek kunnen maken, dat is zeker!! En de akoestiek in onze “Ruchte” draagt er zeker aan bij om weer gauw ons bekende niveau op te kunnen pakken.
Tijdens de pauze is er heel wat uitgewisseld aan ervaringen over alle coronaperikelen en meer. Je zou iedereen willen bedanken voor alle medeleven van het afgelopen jaar en er was ook aandacht voor iedereen, tenminste zo heb ik het ervaren. Samen muziek maken mag weer als we de maatregelen goed in acht nemen en dat willen we want Corona moeten we proberen helemaal te elimineren!!

15 juni – de tweede repetitie
Harrie van Horrik en Eric Driessen van Siris komen op bezoek en gaan deze repetitie filmen en daarvan foto’s maken om de Somerense bevolking op de hoogte te brengen en te kunnen laten meegenieten van onze herstart na deze voor iedereen moeilijke tijd. Op het lokale nieuws van Someren wordt hier aandacht aan besteed en als u HIER klikt kunt u de foto’s op Siris bekijken. (tekst: Annie Meeuws)