Eindelijk weer een optreden!

Kasteel HelmondOktober 2019 was ons laatste optreden bij Wouterbergen en we starten weer met Wouterbergen want hun bus bracht ons waar we zijn wilden: naar het kasteel van Helmond. Ja, we mochten weer… Zondag 12 september was het zover: Monumentendag!
Monumenten en musea zijn een belangrijk deel van het economisch weefsel van ons land. Ze zijn een belangrijk deel van de culturele sector. In de coronatijd hebben zij ook tijdelijk hun deuren moeten sluiten en hadden het zwaar. Het bezoekersaantal daalde met 60% en ook net zoals wij hebben ze een nieuwe boost nodig. Welke sector is niet geraakt? We hopen dat alles weer een beetje de goede kant op mag gaan en alle mooie culturele evenementen weer op gang mogen komen.
Ook wij hebben lang geen concert mogen verzorgen. Gelukkig wordt alles nu een beetje meer toegelaten en mochten we van het bestuur van kasteel Helmond komen voor een buitenconcert en zo konden we ons repertoire weer laten horen.
Gelukkig waren de weergoden ons goed gestemd en het orkest was redelijk tot goed bezet. Iedereen leek wel een beetje nerveus maar ja, wat wil je na zo’n lange tijd zonder optredens. Het optreden bestond uit een selectie uit alle categorieën van ons repertoire. We openden met een mars van Egerländer Muzikanten “Grüss an Böhmen”. Volgens mij kon niet iedereen de snelheid van het eerste stuk bijhouden maar met elkaar kwamen we er toch aardig doorheen. Roger keek bedenkelijk en ik zag hem denken: “ze komen er weer doorheen en tegelijk klaar?”. Hij zegt wel eens: “hoe jullie het presteren om toch gelijk te eindigen?”. Verder speelden we Sinatra in Concert, een walsmedley van André Rieu, Mexico Life en ook verschillende klassieke stukken.Kasteel Helmond2
De pauze was wel apart want waar moesten we heen voor een drankje? Dat was meteen een rondje door het museum! En vervolgens mochten we dat op de binnenplaats opdrinken. Dat was eigenlijk best gezellig en een half uurtje pauze is toch lekker om even onder elkaar te zijn. Na de pauze hadden we ook nog een flink programma te verwerken. De embouchure werd flink op proef gesteld en de lippen hadden wel wat te verduren…
Gedurende het concert was het een komen en gaan van gasten. Mooi om te zien en er stonden steeds zo’n 40-50 bezoekers. De luisteraars waren in ieder geval enthousiast en daar ging het om. Zij kwamen uiteraard voor het museum maar luisterden ook graag even naar ons orkest. Het was weer fantastisch om samen muziek te maken en we hopen dat dit eerste concert, na een lange tijd zonder optredens, het begin mag zijn van een lange nieuwe reeks concerten. De volgende keer hopen we op een nazit met een lekker drankje. Op naar een volgend optreden! (tekst Annie Meeuws).