Ledendag 2021

Ledendag1Een doodgewone doordeweekse dinsdag 19 oktober, ’s morgens repetitie en ’s middags ledendag. Bij de opening van de middag in Hotel Centraal legt onze voorzitter uit waarom dit zo georganiseerd wordt. We bestaan dit jaar in oktober namelijk 30 jaar en de bedoeling was om dit met een leuk concert te vieren voor al onze fans en luisteraars. Maar zoals u weet: corona hè… Het Bestuur, in alle wijsheid bijeen, kwam tot de conclusie dat 30 jaar eigenlijk ook geen jubileum is maar na het 25-jarig bestaan kan het volgende jubileum dus pas met 40 jaar gevierd worden…. Huh…? Dan kunnen we nog lang repeteren voor een leuk concert! Maar voor onze leden moest er toch wat georganiseerd worden en dus heeft onze Activiteitencommissie zich op deze ledenmiddag gestort.
We werden ontvangen met koffie/thee, gebak en de nodige consumptiebonnen in een gezellig met ronde tafels ingerichte zaaLedendag2l. Er werd volop gekletst en gekakeld, een heuse Wibra-dj verzorgde de muziek, de schalen met gebak waren in no-time leeg en na een tweede rondje koffie of thee kwamen de geestverruimende drankjes al op tafel.

En toen verscheen de eerste verrassing: de muziekgroep “Tuna Ciudad de la Luz” uit het zuiden van Eindhoven, Stratum om precies te zijn. “Tunas” zijn rondtrekkende muzikanten, meestentijds studenten, die traditionele Spaanse liederen zingen. En verschillende liederen waren ons bekend en Ledendag3werden uit volle borst meegezongen; wat te denken van Guantanamera en La Paloma (die duif werd tijdens het lied ook nog eens uit de lucht geschoten) en het zo bekende Mariachilied Ay,Ay,Ay,Ay.
De vier man sterke groep bestond uit vier studenten van de TU in Eindhoven; een man speelde ritme-instrumenten (zijn Spaanse naam: Glotón = Veelvraat), er was een gitarist (El Mojador = de Dweil) en twee anderen (Bromista = Grappenmaker en Sí porqué = En waarom) bespeelden zeer virtuoos de Spaanse mandoline, de zogenaamde “Bandurria”. We hebben er allemaal erg van genoten en dat was ook wel te horen aan het applaus na elk lied.Ledendag4

Jammer genoeg ontbraken deze middag enkele leden wegens ziekte en een van hen was “onze Jeu”. Het was de bedoeling om hem deze middag te eren met zijn 30-jarig lidmaatschap en daarom werd dit officiële deel van de middag op video gezet. Onze voorzitter ging in de videomodus, sprak Jeu toe, roemde hem om zijn bestuurlijke inzet, om zijn kwaliteiten als penningmeester, deelde links en rechts nog enkele pluimen meer uit en meldde vervolgens zonder dralen dat Jeu met 100 procent van alle stemmen benoemd werd tot Erelid van de vereniging en overhandigde hierbij (virtueel dan…) een heuse oorkonde die op zeer bevallige wijze live werd uitgepakt door onze Lady Pauken. Applaus…. en hopelijk blijft alles goed plakken op beeld. Dan denk je dat daarmee het officiële deel voorbij is maar aansluitend werd “onze Jeu” op zeer gracieuze wijze muzikaal in het zonnetje gezet door onze vocal groep de RiMaNi’s (van links naar rechts op de foto), bijgenaamd “de Tentjes”. Speciaal voor dezeLedendag5 gelegenheid hadden zij, met medewerking van Maria van G. (geen foto en dus ook geen balkje…) een lied gecomponeerd waarin de kwaliteiten van Jeu nog eens werden bezongen. Chapeau dames!!

Dan blijkt het ondertussen etenstijd te zijn geworden en toen de schuifdeuren werden geopend kwamen de heerlijke geuren van echte “boerenkost” ons tegemoet. De koks van Centraal hadden een overheerlijk stamppottenbuffet in elkaar geknutseld, begeleid met een malse wildragout, gehaktballen van honkbalformaat en rookworsten van het formaat dat associaties oproept… En de aanwezigen lieten het zich smaken, sommigen meermaals… En zo werd een bijzonder gezellige middag afgesloten, onder het genot van een hoorntje vanille-ijs, dankzij onze niet te evenaren Activiteitencommissie, die daarvoor met een hartelijk applaus werd bedankt.

Volgende week komt er weer een doodgewone doordeweekse dinsdag met repetitie en aansluitend de vergadering van de Muziekcommissie, die dan zal gaan beslissen over de te repeteren muziekstukken voor ons 40-jarig jubileum…