31 wince

From Masterclass to Concert Daverend Succes!

“Wat een Sound – Geweldig – Prachtige Show – Genoten – Perfecte Organisatie” zijn slechts enkele van de superlatieven die na afloop van dit fantastische concert door velen werden geuit. De gehele dag maar vooral de avond met het concert door de drie orkesten tezamen bleek een doorslaand succes te zijn. Het publiek was laaiend enthousiast, alle muzikanten waren meer dan tevreden en de dirigenten konden terugzien op een huzarenstukje waarbij gastdirigent Theo Mellema een topprestatie leverde!

31 winceDe dag begon voor alle orkestleden met groepsrepetities van een uur. Daarna werd er gezamenlijk gerepeteerd onder leiding van Theo Mellema; hij was tenslotte de persoon die ’s avonds de boel bij elkaar moest zien te houden om een mooi concert te kunnen geven. Toen alle details waren doorgenomen ging iedereen naar Hotel Centraal waar een heerlijk uitgebreid buffet werd geserveerd. Alles was perfect en strak georganiseerd: het vervoer, de repetities, het inrichten van het podium en de zaal, de PR, de maaltijd, de ontvangst van speciale gasten en publiek; kortom, ook hiermee is een prestatie neergezet die niet alleen mogelijk werd door de inzet van veel leden maar ook dankzij de fantastische sponsoren die deze gehele dag mede mogelijk hebben gemaakt: Chapeau!

33 winceEn om 20.00 uur was het dan zover. Elk orkest trad individueel op onder leiding van de eigen dirigent waarbij de verschillende muziekstijlen goed tot uiting kwamen. In het bericht hieronder kunt u de uitgevoerde werken nalezen. De uitvoeringen waren prima maar konden eigenlijk niet meer tippen aan de fantastische klanken die werden geproduceerd door de drie orkesten samen:106 muzikanten op het podium en daar draaide het eigenlijk allemaal om. Alle instrumentgroepen waren goed vertegenwoordigd en iedereen was op en top geconcentreerd!

32a winceEn dan heb je een dirigent nodig die dit alles perfect in balans brengt en met zijn baton het orkest zijn muzikale wil oplegt… En dat is Theo Mellema wel toevertrouwd: het werd een daverend succes en het publiek beloonde dirigent en muzikanten met een staande ovatie!

Na afloop was het bijzonder gezellig vertoeven in de foyer van “De Ruchte” en daar kon je overal horen dat zo’n avond absoluut voor herhaling vatbaar is.

Klink links in de kolom op “Foto albums” voor een indruk van de dag. De foto’s zijn gemaakt door Rob Caljouw, Piet Berkers en Ton van Enckevort. (Frank Mouwen).