dsc00196 custom

Opening Eegelshoeve

Stralend weer en een hoop enthousiaste nieuwkomers in Verzorgingscentrum Eegelshoeve (inderdaad met vijf e’s…) maakten maandag 19 april tot een onvergetelijke dag voor alle bewoners daar. dsc00196 customEn dat kwam omdat de leiding aandacht had besteed aan “d’n intrek” door onder andere het Gilde en het Seniorenorkest uit te nodigen voor de middag. Na ontvangen te zijn met koffie, thee en gebak bracht het Gilde de vendelgroet op de gloednieuwe binnenplaats om de bewoners te verwelkomen.

Daarna werd er een gebedsdienst met zang gehouden in de ontmoetingsruimte, waarbij een van onze baritons ter plekke en stante pede werd “bevorderd” tot “blazende organist” om het gehele koor in de juiste toonsoort te zetten, dus “aan te blazen”. En de pastor zegende natuurlijk het gebouw en de nieuwe bewoners en dat deed hij met zoveel overgave en overvloedig water dat enkelen die avond echt niet meer hoefden te douchen! Vervolgens speelde het Seniorenorkest enkele vrolijke muziekstukken en je kon merken dsc00220 customdat ze goed aansloegen want verschillende “gepensioneerde nonnetjes” maakten aardige danspasjes en bewegingen op maat van de muziek waardoor je haast zou denken dat ze vroeger majorette waren geweest…

Het was een gezellig middagje voor iedereen en dit zijn ook bij uitstek de momenten waarop ons seniorenorkest acte de presence moet geven; je merkte ook dat de mensen, zowel bewoners als personeel er zichtbaar van genoten. We zijn dan ook op voorhand al uitgenodigd voor een middagconcert, eventueel op het terras, op een nader te bepalen datum. Bijkomend voordeel: een enkeling uit ons midden kan dan gelijktijdig eens te kijken waar je zoal kunt komen wonen…!