From Masterclass to Concert

Tijdens de laatste jaarvergadering werd het idee geopperd om een hele dag iets te organiseren, samen met een ander seniorenorkest en dan afsluitend gezamenlijk een concert te geven. Het bestuur is met dit idee aan de slag gegaan en het resultaat is dat er op zaterdag 10 april 2010 een UNIEK en GRANDIOOS concert plaatsvindt in De Ruchte.

Het Kempisch Seniorenorkest o.l.v. Michel Bueters, Het Vrije Tijds Orkest Deurne o.l.v. Theo Lokin jr. en ons  eigen Seniorenorkest Groot Someren o.l.v. Willy van Bakel, zijn vol enthousiasme vier nieuwe muziekwerken aan het instuderen. Het zijn best pittige muziekwerken maar ze liggen goed in het gehoor en het is prettige muziek om naar te luisteren. Deze dag is de gerenommeerde dirigent Theo Mellema uit Veldhoven bereid gevonden om, in samenspraak met de eigen dirigenten, alles in goede banen te leiden; hij is die dag de muzikaal leider.
Op zaterdagmorgen komen de drie seniorenorkesten samen in De Ruchte en de dag wordt gebruikt om gezamenlijk te repeteren onder leiding van dirigent Mellema met ondersteuning van onze dirigenten. Eventueel vinden er groepsrepetities plaats.

Om 20.00 uur begint het concert.
Voor de pauze speelt ieder orkest circa vijftien minuten werken uit hun eigen repertoire en na de pauze wordt het podium gevuld door de drie orkesten gezamenlijk en worden de ingestudeerde werken ten gehore gebracht. Er zitten dan minimaal 100 muzikanten op het podium met samen bij elkaar ruim 4000 jaar ervaring! Dit moet toch geweldig zijn om naar te luisteren en die kans krijgt u!
De entreeprijs is € 5,– p.p. en noteert u alvast 10 april 2010, 20.00 uur in uw agenda !!!