Crooijmans1

Gouden bruiloft Jan een Geertje Crooijmans

Crooijmans1Op maandag 7 juni was het feest in de Plattevonder in Someren-Eind. Als we om 15.30 uur arriveren, worden we meteen getrakteerd op koffie met vla, dus eigenlijk al voor we die verdiend hebben. We hebben ons geïnstalleerd in een nog afgesloten ruimte terwijl ondertussen  in de zaal een toast wordt uitgebracht op het gouden bruidspaar. Dan gaan de deuren open en klinkt ons “Lang zullen ze leven”.
Onze voorzitter spreekt het paar toe en hij zegt blij te zijn met zijn buurvrouw in het orkest: “We leggen elkaar de muziek uit of we spreken af om beurtelings een paar maten over te slaan om op adem te kunnen komen. Toen ik ben begonnen, zaten er in ons register 3 heren en 1 dame. Nu zit ik alleen bij 4 dames, hoe lang mag ik nog blijven…?”

In een half uur durend concertje brengen we een gevarieerd repertoire, van mars en polka tot wals en tango. Bij deze laatste twee nummers gaan de voetjes van de vloer en zien we ook de feestelingen rondzwieren. Geertje neemt dan de plaats in van Roger om ons persoonlijk te bedanken voor deze muzikale hulde. Jan en Geertje worden gefeliciteerd en wij wensen hen nog een  lang en gelukkig samenzijn toe. En op hun gezondheid wordt nog een lekker glaasje gedronken. (tekst: Koos van de Mortel)

Crooijmans2