Pinksteren2015a

1e Pinksterdag 2015

Pinksteren2015aEn weten we nog voor de hoeveelste keer we nu al hebben opgetreden op 1e Pinksterdag tussen de terrassen van Hotel Centraal en Het Wapen van Someren? Nou, dat hoor ik aanstaande dinsdag wel van degenen die dit hebben gelezen…
Het was weer hetzelfde als voorgaande jaren, prachtig weer en volop zon, hoewel de voorspellingen niet al te rooskleurig waren. Ook weer volle terrassen maar nu wel een ander collega-orkest en mijn buurman met een ander hoofddeksel. Het andere orkest was de Philips Brass onder leiding van Tom Koster, normaliter onder leiding van Koen Wijnen maar omdat die in Zweden zat voor de taptoe had hij voor een invaldirigent gezorgd. En de buurman zat onder een heuse vissersmuts van het merk Stetson, nog steeds maatje 63!
Wij mochten weer de spits afbijten met onze eigen dirigent Roger Cobben, keurig in een zwart pak met dito overhemd en een multicolor stropdas. Wat zal hij het heet gehad hebben, maar eerlijk gezegd kwam dat niet alleen van de zon. We hadden een fantastische eerste helft maar het eerste Spaanse nummer van ons na de pauze (Spanish Fever) werd inderdaad “koortsachtig” uitgevoerd en ook nog eens in “Variatie 2, opus echo met naslag” en dat valt niet mee! Waarschijnlijk waren er in de pauze verschillende drankjes gedronken, slow juices tegen energy drinks en dat “akkedeert” niet zou de Vlaming zeggen. Maar bij het volgende nummer ging het weer prima en de “muziek uit Londen” kwam helemaal goed uit de verf. Het publiek kon ons wervelende optreden zeer waarderen.
Pinksteren2015bPhilips Brass speelde ook een mooi afwisselend repertoire in diverse muziekstijlen. Vooral hun Bohemian Rhapsody oogstte veel bijval van het publiek; verschillende muzikanten hadden hierin een solo en dat was ook bij veel andere nummers het geval. Zoals de naam al vermeldt (Brass) zitten er alleen koperinstrumenten in dit orkest, trompetten, baritons, althoorns, schuiftrombones, bassen en natuurlijk slagwerk. Dat vereist natuurlijk ook een bepaald repertoire maar dat dit ook afwisselend kan zijn, lieten ze dan ook horen. Kortom, ook een zeer succesvol optreden.
Blijft nu alleen nog de vraag wie er volgend jaar bij ons negende optreden komt meespelen? Maar dat laten we weer oplossen door onze activiteitencommissie.
Kijk voor een impressie bij de Fotoalbums – foto’s zijn gemaakt door Hans Wasmus van Siris.